Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Brann er en verdig serieleder»

Se hva lokalavisene skriver om Tippeliga-runden.

(Dagbladet.no:) I kveld bli den niende serierunden ferdigspilt, da Vålerenga gjester Hamar.

Topplagene er uansett ikke truet, og helt øverst troner nå Brann - med ett plussmål mer enn Lillestrøm.

Dette skriver lokalavisene om søndagens kamper i Tippeligaen:

Odd - Brann 1-3

De rødkledde bergenserne klatret i går kveld opp på tabelltoppen, da Lillestrøm snublet på overtid mot Stabæk.

Det gleder selvfølgelig de mange tusen fotballhjertene i Bergen. Hjertene står i Brann, og drømmen er nå å bli på topp sesongen ut.

«Brann vant med en autoritet som er en fersk serieleder verdig. De scoret alene nesten like mange mål på Odd som Ham-Kam, Sandefjord, Lyn, Rosenborg, Stabæk, Tromsø, Molde og Vålerenga har klart mellom seg i de foregående kampene,» skriver kommentator Knut Langeland i Bergens Tidende.

I fjor vant Brann bare to bortekamper hele sesongen. Da er det vanskelig å kjempe i toppen. Så langt denne sesongen har Brann fire seire på fremmed gress.

SERIELEDERNE: Takket være tre mål mot Odd i går kveld, klatret Brann opp på tabelltoppen. Foto: TORBJØRN BERG
SERIELEDERNE: Takket være tre mål mot Odd i går kveld, klatret Brann opp på tabelltoppen. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Gårsdagens hjemmetap var Odds første i Tippeligaen siden 29. mai i fjor.

- Jeg er veldig, veldig skuffet, men hva kan jeg gjøre? Jeg må bare fokusere på resten av kampen, som var grei nok, sier Rune A. Jarstein i Varden. Han mener han kunne tatt begge de to første målene.

Stabæk - Lillestrøm 2-2

For fjerde gang på hjemmebane denne sesongen kom Stabæk tilbake, etter å ha ligget under.

Og for femte gang endte det med poengdeling.

- Det kan hende jeg vil bli skuffet over at vi bare klarte uavgjort, men akkurat nå gleder jeg meg mye mer over moralen og at vi kom tilbake igjen, sier Stabæk-trener Jon Jönsson til Budstikka.no.

Veigar Pall Gunnarsson ekspederte straffen i mål på overtid, etter at Daniel Nannskog ble lagt i bakken i 16-meteren.

- Jeg tenkte jeg skulle gjøre som Maradona, og drible alle sammen, sier Nannskog til lokalavisa.

«Brann er en verdig serieleder»

Espen Søgård var involvert i begge Stabæk-scoringene, og beklaget dette etter kampen.

- Jeg burde bare fulgt Nannskog, men i stedet gikk jeg ned og taklet. Beklager, min feil, sier han til Romerikes Blad.

Lyn - Rosenborg 1-2

Bortsett fra å kjefte på dommeren, som Henning Berg også gjorde til Dagbladet.no i går kveld, erkjenner Lyn-treneren i Dagsavisen at de selv burde avgjort kampen på Ullevaal.

- Vi kunne ha avgjort kampen sjøl. Vi hadde åtte feite sjanser. Rosenborg hadde en og en halv. Og så hørte jeg at Hirschfeld ble kåret til banens beste på TV. Det forteller vel litt det også, sier han.

Seint i går kveld hadde han også blitt fortalt at Steffen Iversen ikke handset, og han beklaget derfor utbruddene sine overfor VG.

Per-Mathias Høgmo kunne trekke et lettelsens sukk etter kampen, som Rosenborg snudde med to mål etter pause.

- I dag var det greit å ha den turen vi ikke har hatt til nå. Vi viste at vi kan spille med kniven på strupen, sier han til Adresseavisens nettutgave.

Molde - Start 1-1

Sørleningene tapte to poeng på overtid i overtiden, da Petter Christian Singsaas utliknet for Molde. Det irriterer Tom Nordlie, for han mener tida allerede var ute da MFK scoret.

- Hvordan i all verden skal vi ha klart å hale ut tida i de tre tilleggsminuttene når vi ikke var nær ballen en gang, sier Start-treneren til Fædrelandsvennen.

Men han er også misfornøyd med egne spillere:

- Når spillerne har jobbet som slaver i 93 minutter, skjønner jeg at de er slitne. Men det må da være mye mer energitappende å få 1-1 i fleisen enn å ta ut det aller siste og unngå baklengs, sier treneren.

Molde-spiller Singsaas var derimot desto mer fornøyd med sin sjeldne scoring.

- Jeg så at Rob vant stussen på første stolpe. Da tenkte jeg at hvis «æ bære sett fram haue, så bli det mål», sier han til Romsdals Budstikke.

Sandefjord - Fredrikstad 2-0

Sandefjord vant en svært viktig kamp mot Fredrikstad i går, og keeper Espen Bugge Pettersen håper på mer trykk på treningene denne uka.

- Vi har vært gjennom en periode med mange kamper, og da har det blitt mye «daffe-trening». Det passer ikke meg. Jeg trenger litt trøkk for å få i gang kiloene, sier han til Sandefjords Blad.

Samtidig refser Fredrik Thorsen publikummet på Storstadion.

- Det er helt latterlig med alle de negative tilropene fra tribunen. Noen ganger føles det faktisk som om de ikke vil vi skal vinne, sier han til lokalavisa.

Hans Erik Ramberg er misfornøyd med at FFK ikke omsatte sjansene i mål.

- Vi hadde jo taket på dem, men i fotball handler det om å score mål. Og gjør vi ikke det, blir det ofte tap, sier han til Fredriksstad Blad.

Tromsø - Viking 0-0

Tabelljumboen hadde som Fredrikstad flere gode scoringssjanser, men det ble likevel målløst på Alfheim.

- Vi blir for feige i andre omgang. Vi hadde muligheten til å gå ut og «drepe» kampen, men så blir vi i stedet liggende for lavt og blir for defensive i tankegangen. Det er det som skuffer meg mest. Viljen til å vinne denne kampen er ikke sterk nok, sier Ole Martin Årst til Nordlys.

Viking ligger nå midt på tabellen, og trener Tom Prahl mener Viking må bli bedre framover på banen for å klatre på tabellen. Klubben har bare scoret åtte mål på ni kamper.

- Vi må bedre pasningsspillet og få bedre rytme offensivt om vi vil kjempe på øvre halvdel. Vi slurver for mye nå, sier svensken til Aftenbladet.no.

Debatt

Hva imponerte deg mest i den 9. serierunden?

VILLE DRIBLE SOM MARADONA: Daniel Nannskog skaffet Stabæk straffe på overtid.
TAKKET FOR KAMPEN: Odd-trener Arne Sandstø takket banens beste Martin Andresen for kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling