«Brann er gudskjelov ikke mitt problem»

Sandefjord-trener Tom Nordlie var smilende misfornøyd i går. Hvorfor ser du på bildene.

SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord-trenerens gode humør skyldtes måten laget hans håndterte Brann på denne ettermiddagen. Hans ispedde og åpenbare misfornøydhet kom av den ene grove dommerfeilen som til slutt fratok hjemmelaget seieren i den første av to kvalifiseringskamper om plass i neste års tippeliga. For Tom Nordlie har rett når han hevder at Roy Helge Olsen tok feil og fratok Sandefjord muligheten til å gjøre 1- 0.

Uten at det forandrer noe som helst.

Åtte målsjanser

- Jeg tror vi hadde åtte målsjanser, og da skal vi vinne uansett om dommeren gjør en feil, sier Tom Nordlie og har rett igjen. I Dagbladets bok sto det 8- 0 til hjemmelaget - oppnådd gjennom til tider godt gjennomført Drillo-fotball med i overkant stor gjennombruddshissighet. Men den boka hadde ikke Teitur Thordarson lest. Som prøvde seg med følgende:

- Sandefjord har vel ingen hundre prosent sjanser. Vi skapte ingen sjanser i det hele tatt. Men når du fokuserer på god defensiv organisering sier det seg sjøl at det går ut over det offensive. Derfor er jeg godt fornøyd med 0- 0.

Så stor meningsforskjell kan det altså være mellom to trenere som har ledet hvert sitt lag i samme kamp. Så stor er altså viljen til å se det positive i alt. Og når det gjelder Teitur Thordarson - som hadde feil i det meste i går ettermiddag, rent bortsett fra at 0- 0 er veldig OK for Brann og at Alex Valencia gjorde en god førsteomgang ute på høyrekanten inntil Tom Nordlie tok et pausegrep og eliminerte problemet gjennom å flytte ned hurtige Jon Midthun Lie fra kant til back - så er det også lett å forstå.

Fordi han er så vanvittig presset.

Konstant helvete

- Det kan ikke bli verre enn det har vært til nå, er Brann-trenerens trøst.

Derfor blir ikke begynnelsen på neste uke noe verre enn alle de andre ukene i høst. Men forskjellen er der likevel - onsdag kveld går det siste toget.

Til Tippeligaen.

- Brann er gudskjelov ikke mitt problem, sier Tom Nordlie. Og plumper - som vanlig. Noen minutter før har han nemlig sagt «jeg er veldig fornøyd med Brann fordi de ikke var noe gode». Men han tar seg i det, og det er ikke vanlig, uten at han helt klarer å angre.

Du kan jo vurdere sjøl:

- Mulig det der ble litt feil, sier Sandefjord-treneren.

- Men er det ikke noe som heter at lagt egg ligger? Så da kan jeg vel ikke ta det tilbake sjøl om jeg ikke ønsker å framstå som kaksete.

- Det har vi ingen grunn til sjøl om vi i denne kampen var vesentlig bedre enn Brann.

Tom Nordlie og Sandefjord drar til Bergen med sjøltillit. De vet nå at de kan slå Brann. Og fordi Tom Nordlie har vært førstereis på Brann Stadion med Odd, og nå skal lede en ny gjeng ut i den samme opplevelsen, blir jobben hans å bruke psykologi.

- Jeg må sørge for at gutta ikke gjør i buksa, sier han til Dagbladet.

Nedrykkende statistikk

Teitur Thordarson kan bare håpe. På at det han har sett spillemessig på Brann Stadion til slutt vil gi et resultat. For sjøl om Branns hjemmestatistikk i år stinker nedrykk - de har bare tre seirer - så har utførelsen av kampene vært positiv. Ifølge Teitur.

- Vi kan ikke bli mer nervøse enn det vi har vært, sier Brann-treneren. - For oss blir det en helt vanlig kamp onsdag kveld. For presset har vært så sinnssykt at det ikke kan bli større. Og til slutt må vel også vi lykkes.

Om Brann og tarmer

Tom Nordlie er en taktiker som bruker mye tall i fotballretorikken. Så også i går. Og han innrømmer at han tenker lavt press og kontringer på Brann Stadion. Sjøl om det kan gå ut over magen.

- Tarmene mine hopper ikke av glede når jeg begynner å tenke på at vi skal legge oss bakpå. Det er jo ikke akkurat kutyme. Men vi skal ta de grepene jeg føler vi må ta, sier Tom Nordlie.

- Vi også, sier Teitur Thordarson.

1. OOPS: Ivar Rønningen fomler noe fryktelig, og Sandefjord-kaptein Tom Helge Jacobsen kaster seg inn i duell med Brann-keeperen.
2. RYDDEJOBB: Sandefjords Tom Helge Jacobsen får hjelp av lagkamerat Fredrik Thorsen. Ivar Rønningen innser at noe må gjøres.
3. ANGREP PÅ KEEPER? Sandefjords Fredrik Thorsen får kontroll over ballen og pirker den i mål. Men dommeren Ivar Rønningen blir hindret.
4. TAKK, OLSEN: Brann-keeper Ivar Rønningen takker dommer Roy Helge Olsen for den uforståelige annulleringen.
GOD SJØLTILLIT: Sandefjord-trener Tom Nordlie.