POPULÆR: Brann fikk klart flest stemmer i årets Klubben i mitt hjerte-kåring på Dagbladet.no. Her er Branns Carl-Erik Torp og supportere på stadion til klubben i sitt hjerte. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
POPULÆR: Brann fikk klart flest stemmer i årets Klubben i mitt hjerte-kåring på Dagbladet.no. Her er Branns Carl-Erik Torp og supportere på stadion til klubben i sitt hjerte. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Brann er klubben i folkets hjerter

For første gang er Brann vinner av Klubben i mitt hjerte. Over 180 000 har stemt fram sin favoritt.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): I nesten to uker har folk stemt på klubben i sitt hjerte på Dagbladet.no. 180 703 stemmer har kåret seks forskjellige vinnere, og mest populære er Brann. Aldri før har så mange stemt.

I klassen med de største og mest kjente klubbene knuste bergenserne både Vålerenga og Rosenborg. RBK har vunnet kåringen de tre siste årene.

- Brann har de mest engasjerte supporterne i Norge. Det er noe helt spesielt med folkene i Bergen. De stiller opp og støtter laget uansett. Her handler fotball om lidenskap, sier Carl-Erik Torp.

Torp mottok nyheten sammen med Brann-fansen i går. 27-åringen måtte gi seg som profesjonell fotballspiller etter hjertestans på fotballbanen mot Sogndal 25. september. For ham var det ekstra spesielt at Brann ble stemt fram som vinner av Klubben i mitt hjerte.

- Stort hjerte - Brann er en fantastisk klubb på mange måter og jeg har fått stor støtte etter det som skjedde. Jeg føler at jeg virkelig er blitt tatt vare på og folk har møtt meg med åpne armer fra første dag, sier Torp.

- Hva er klubben i ditt hjerte?

- Jeg har veldig sterke følelser for Brann, men også for barndomsklubben KFUM. Samtidig hadde jeg det veldig bra i både Kongsvinger og Manglerud Star, sier Torp.

- Jeg har stor plass i det som er igjen av hjertet mitt, fortsetter han med et smil.

- Brann i framgang Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen forklarer at seieren betyr mye for de røde fra Bergen.

- Hele klubben har hatt fantastisk framgang i 2011. Fra å være nederlagsdømt til å spille cupfinale og kjempe om medaljer. At Brann er Norges mest populære klubb er en bekreftelse på at vi gjør mye rett, sier Bruun-Hanssen.

- Jeg har fulgt nøye med på avstemningen og det er veldig hyggelig for hele klubben at vi vinner Dagbladets kåring helt på slutten av sesongen. Dette året har vært fylt med begivenheter. Brann er, og skal være Bergens stolthet, sier Roald Bruun-Hanssen.