Brann er kvitt gamle synder

Brann har nå fullført oppryddingen etter det gamle styret og kvittet seg med overbetalte spillere. Neste år har klubben kun spillere de mener å ha råd til.

Mike Kottila, Svante Samuelsson, Harri Ylönen og Magnus Kihlstedt hadde alle det til felles at de hadde eventyrlige kontrakter med Brann. Etter årets sesong har klubben kvittet seg med alle sammen, og kan ta fatt på neste med et mer fornuftig lønnsbudsjett enn på lenge.

- Nå er kortstokken snudd. Vi har ikke lenger spillere på kontrakter klubben ikke har råd til, sier ASA-leder Robert Monsen til Bergensavisen.

Dyre spillere

Fra 1995 til 1999 steg lønningene i Brann med 424 prosent. Mika Kottila hadde en årlig lønn på tre millioner den tiden han var i Brann, før han dro til svenske Trelleborg. Svante Samuelsson og Harri Ylönen har avslått Branns tilbud om en dårligere betalt kontrakt, og begge forlater klubben som bosman-spillere etter sesongen.

Magnus Kihlstedt var klubbens best betalte spiller med langt over en million i årslønn, og han ble denne uka solgt til FC København for 3,7 millioner. I tillegg betaler Lillestrøm lønna til Arne Vidar Moen.

Bonuser

Med det kan Monsen se tilbake på en vellykket opprydningsaksjon i Brann.

- Om våre spillere virkelig skal tjene mye, må de gjøre det via bonuser i e-cupen, for eksempel, forklarer ASA-lederen.

Spillerne får 25 prosent av Branns nettoinntekter i cup og europacup denne sesongen.

Fortsatt gjenstår en del før Brann er ute av sine økonomiske vanskeligheter. Klubben må selge for 24 millioner denne sesongen. Så langt mangler de 21 millioner på det.

(Dagbladet.no)

<B>SOLGT:</B> Med salget av Magnus Kihlstedt til FC København fullførte Brann oppryddnigsprosessen i klubben.