TØFFE TIDER: Erik Huseklepp har hatt mange stunder i Brann-drakta denne våren. Her depper han etter tapet mot Stabæk på Ullevaal. Foto: Digitalsport
TØFFE TIDER: Erik Huseklepp har hatt mange stunder i Brann-drakta denne våren. Her depper han etter tapet mot Stabæk på Ullevaal. Foto: DigitalsportVis mer

- Brann er litt som Liverpool

Alsaker spår tøff trenerjakt.

||| (Dagbladet): To dager etter at daglig leder Lars Moldestad uttrykte full tillit til Steinar Nilsen, valgte Brann i går å kvitte seg med sin kombinerte trener og sportslige leder.

- Vi har ingen nye navn på blokka, opplyste Moldestad.

Assistenttrener Rune Skarsfjord leder laget borte mot Hønefoss i morgen, men er neppe noen permanent løsning på trenerspørsmålet.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ser for seg en krevende trenerjakt for Bergens vaklende stolthet.

- Brann er litt som Liverpool. Hvem skal trene dem, hvem skal styre klubben, hvilke spillere blir værende, og kommer det noen inn? Ingen vet hva Brann er for øyeblikket, det er bare masse spørsmålstegn. Skal de bygge nytt med en lav profil, eller prøve å klore seg fast der oppe? spør Alsaker.

HAR INGEN TRENERNAVN PÅ BLOKKA: 
Daglig leder i Brann Lars Moldestad.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
HAR INGEN TRENERNAVN PÅ BLOKKA: Daglig leder i Brann Lars Moldestad. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

En Hamrén-type
Dagbladet snakket med ham før Trond Sollied lanserte sitt kandidatur overfor Bergensavisen, men det er tvilsomt om Brann greier å innfri nordlendingens lønnskrav.

- Lønnsnivået ligger høyt, men hvis de vil ha apekatter, så kan de like godt betale i peanøtter, sa Sollied. 

Alsaker tror Brann trenger en type som Nils Johan Semb eller Erik Hamrén, som ikke vingler, slik han mener Steinar Nilsen tidvis har gjort.

Men han har vanskelig for å se at de greier å hente fra øverste hylle.

SJELDENT SYN: Brann-spillerne jubler sammen med publikum etter en sjelden seier i våres, 4-0 hjemme mot Strømsgodset. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SJELDENT SYN: Brann-spillerne jubler sammen med publikum etter en sjelden seier i våres, 4-0 hjemme mot Strømsgodset. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- De trenger en sterk, fotballfaglig person som har vært i krigen, som ikke vingler og ikke lar seg stresse av omgivelsene. Men jeg tror det blir vanskelig å få den typen. Selv om Brann egentlig er attraktive, kan de ikke gi noen løfter om midler, selv om alle ser at de trenger forsterkninger. I tillegg forsvinner kanskje juvelen, og det er lite spillere å ta av fra juniorsiden, sier han.

Brann ligger på 13. plass på tabellen, med stusselige 10 poeng på 12 kamper.

- Hvor mye av skylda har Steinar Nilsen?

- Han må ta litt av skylda. Riktignok ble han lovet mer enn han fikk, men han har fått mer enn mange. Stallen han har er mye bedre enn lag som Haugesund og Kongsvinger, og når Aalesund er i toppen og Tromsø leder serien er det ingen grunn til at Brann skal ligge der de ligger. Han må ta sin del av ansvaret. Det er nok et eksempel på hvor vanskelig det er å forvalte suksess, sier Alsaker.

TROR BRANN UNNGÅR NEDRYKK: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TROR BRANN UNNGÅR NEDRYKK: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Framtida er uviss
I sin blogg på TV 2 hevder Davy Wathne at Steinar Nilsen hadde mistet garderoben.

«En hærfører uten soldater er en avkreftet og maktesløs pratmaker ingen lenger lytter til. Et hult ekko var alt som var igjen av Brann-trenerens ildnende kommandorop. Fårete smil og oppgitte skuldertrekk ledsaget den ukentlige medie-utskjellingen av halvhjertede spillere uten moral eller motivasjon», skriver han.

Med ni Bosman-spillere i stallen, ingen fast trener eller sportslig leder, en fersk ledelse og Hardball på sidelinja er han spent på hva som vil skje med Sportsklubben Brann.

- Brann har forsømt talentarbeidet i alle år. Mens Rosenborg, med den stallen de har, kan bruke 17-åringen fra Trondheim har Brann ingenting å vise til. Hadde de lagt ressurser i talentarbeidet etter seriegullet ville de stått mye bedre rustet nå. Brann har ikke et ungt lag, situasjonen er veldig alvorlig.

Tror Brann slipper nedrykkskamp
- Tror du det kan ende med nedrykk?

TOK AVSKJED I GÅR: Steinar Nilsen holdt pressekonferanse sammen med advokat Torgeir Knutsen. MMS-foto: Helene Huseby
TOK AVSKJED I GÅR: Steinar Nilsen holdt pressekonferanse sammen med advokat Torgeir Knutsen. MMS-foto: Helene Huseby Vis mer

- Jeg tror de unngår å kjempe mot nedrykk, når det er så mange som 16 lag i serien, sier Alsaker.

Den oppfatningen delte også Steinar Nilsen da han i går tok farvel med Brann og Bergen på en pressekonferanse.

- Jeg er sikker på at Brann ikke får noen problemer med å berge plassen. Det er jeg helt sikker på. Men det trengs endringer. Jeg har vært ærlige mer dere, og sagt at vi trenger tilførsel av kvalitet og sultne, unge gutter som vil noe med karrierene sine. Det fortjener denne klubben, sa Nilsen.

MENER NILSEN VAR EN HÆRFØRER UTEN SOLDATER: Et hult ekko var alt som var igjen av Steinar Nilsens kommandorop, mener Davy Wathne. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MENER NILSEN VAR EN HÆRFØRER UTEN SOLDATER: Et hult ekko var alt som var igjen av Steinar Nilsens kommandorop, mener Davy Wathne. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer