Brann-fans forbannet på Andresen-fisking

- Blir pepet ut neste år.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 19:00: Rennes - Brann

(Dagbladet.no): At spillere fra Brann eller Vålerenga går over til fienden blir sjelden godt mottatt av fansen. Men da Martin Andresen ble presentert som spillende manager i VIF på tirsdag, kom det ikke som noe sjokk på Brann-fansen.

Det gjorde derimot nyheten om at Andresen forsøkte å lokke med seg Branns keepertrener Dan Riisnæs og assistenttrener Patrik Hansson over fjellet - mens han fortsatt var Brann-kaptein.

- Dette er det skam over. Vi har veldig lite sans for det han han gjort, og reagerer sterkt på det. Folk er misfornøyde og forbannet, sier Bataljonen-leder Henk Ekerhovd til Dagbladet.no.

Overskygger gullet

Andresen skal ha sin del av æren for at Brann endelig tok seriegull etter 44 års venting. Ekerhovd tror imidlertid ikke det vil redde en hyggelig mottakelse for den tidligere kapteinen når han vender tilbake til Brann Stadion som VIF-spiller neste år.

- Jeg tror nok det blir piping. Noen vil kanskje ha litt blandede følelser, men vi som er mest hardcore kommer ikke til å se mildt på dette. At han tar egne valg og reiser fra Brann får stå på hans regning, men at han prøver å ta med seg folka vi har fra før kan ikke aksepteres.

- Men dere glemmer vel ikke hvor viktig han var for gullet?

FORBANNET: Bataljonen-leder Henk Ekerhovd mener Andresen gikk over streken da han ville lokke to populære trenere i Brann til Vålerenga mens han fortsatt var Brann-kaptein. Foto: SCANPIX
FORBANNET: Bataljonen-leder Henk Ekerhovd mener Andresen gikk over streken da han ville lokke to populære trenere i Brann til Vålerenga mens han fortsatt var Brann-kaptein. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nå var han ikke aleine om å sikre gullet. Men han var aleine om å dra til VIF, som på sett og vis er Branns hovedfiende. Jeg tror nok dette overskygger det at han var viktig for seriegullet, sier Ekerhovd.

Han forteller at både Riisnæs og Hansson har en høy stjerne i klubben.

- De er veldig godt likt begge to. Riisnæs har jo dyrket fram Norges beste keeper. Folk vil gjerne ha dem med videre, og så prøver han å kapre dem, murrer Ekerhovd.

Ingen forståelse for valget

Da Andresen annonserte at han var ferdig som Brann-spiller mandag, sa han at det var på tide å søke nye utfordringer. Dagen etter betegnet han jobben i VIF som «den ultimate utfordringen».

Bataljonen-ledersen har ingen forståelse for at utfordringene i Brann ikke lenger fristet Andresen.

- Absolutt ikke. Brann skal ut i Champions League-kvalifisering, den største utfordringen som er. Jeg har ingen forståelse for at han søker seg nedover. VIF har vært et middels lag i år.

- Men da Andresen valgte Brann foran RBK gjorde han vel mye det samme?

Brann-fans forbannet på Andresen-fisking

- Det er et poeng. Andresen har gjort valg tidligere som har gått mot det folk trodde.

- Fansen har en sang om de fleste som spiller fast på Brann, hvorfor hadde dere ikke en om Andresen?

- Vi hadde for så vidt det, men den ble lite brukt. Jeg kan den faktisk ikke. Men han hadde et slagord som viste at han hadde en veldig høy stjerne. «Kniksen, Pesen, Martin Andresen». De to første er de største i Brann gjennom tidene, så det svir ekstra ille, sier Ekerhovd.

<B>SPILLENDE VIF-MANAGER:</B> Martin Andresen ble presentert tirsdag.
<B>VIKTIG FOR GULLET:</B> Men neste år blir Martin Andresen pepet ut på Brann Stadion av den harde kjerne.