Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brann-fans kastet biljardkule mot Everton-keeper

Branns supporterklubb tar avstand fra egne supportere.

(Dagbladet.no): Bergensavisen publiserer i dag et bilde av dommer Anton Genov, som tar

hånd om en biljardkule han fikk overlevert av Everton-kaptein Phil Neville inne på banen i går kveld.

Den sorte biljardkula skal ha blitt kastet inn på banen av Brann-fans på tribunen bak keeper Tim Howard, ti minutter før kampslutt.

En biljardkule er såpass tung at den kan gjøre stor skade på folk når den kastes. Heldigvis traff den ingen på Brann stadion

-  Dette er ukjent for meg. Vi tar selvfølgelig avstand fra alt sånn. Det er drit, sier styremedlem Martin Viksund i supporterklubben Bataljonen til Dagbladet.no.

Absurd og vanvittig

Branns arrangementssjef Jan Tore Guntveit har sett bildet av biljardkula i dommerens hånd, men ber om at klubben får litt tid på seg til å sjekke saken.

- Vi må få gå gjennom videomaterialet, det har vi mye av. Vi vet ikke om kula er blitt kastet eller lagt innpå banen, selv om det må sies at vi ikke spiller mye biljard her, sier Guntveit til Dagbladet.no.

BRANN BEKLAGER: Sikkerheten var ikke god nok, sier Branns arrangementssjef. I går ble banen stormet av Everton-fans. Ti minutter tidligere ble en biljardkule kastet inn av Brann-fans. Foto: Scanpix
BRANN BEKLAGER: Sikkerheten var ikke god nok, sier Branns arrangementssjef. I går ble banen stormet av Everton-fans. Ti minutter tidligere ble en biljardkule kastet inn av Brann-fans. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvordan reagerer dere på at en biljardkule havner på banen?

- Det er helt absurd. Det er vanvittig.

At Brann risikerer en kjempebot fra Uefa er allerede klart, siden Everton-fansen fikk storme gressmatta etter kampslutt.

- Ja, ja, det kommer nok en reaksjon fra Uefa. Slik skal ikke skje, vi undervurderte situasjonen. Vi var ikke godt nok forberedt, sier arrangementssjefen.

Guntveit bekrefter at banestormingen er nevnt i dommerrapporten, men vet ikke om åtterballen er omtalt i skrivet til det europeiske fotballforbundet.

- Rapporten sendes nå til Uefa, så skal det opp i doms- og sanksjonsutvalget.

Kaffe og egg

Brann-supporterne regner også med at Brann får straff. Styremedlem Viksund forteller at fansen avholder et sikkerhetsmøte med klubben før hver eneste kamp.

image: - Brann-fans kastet biljardkule mot Everton-keeper

- Men sikkerheten på stadion er det Brann som har ansvaret for. Hva enkelte idioter gjør er vanskelig å kontrollere. Det er selvsagt en sak vi skulle vært foruten, sier Viksund.

Da HSV besøkte Bergen i Uefacupen i fjor havnet en kaffekopp på taket av trenerbenken. Og på tampen av 2006-sesongen fikk Brann en bot på 75 000 kroner for egg-kasting mot Steffen Iversen.

Flere uheldige episoder

Viksund i Bataljonen mener gårsdagens hendelser var triste, men at det ikke er slik at supportertrøbbel først nå diskuteres i Bergen.

- Det blir nok et tema på møtene vi har med Brann framover, men vi har hatt fokus på dette hele tida. Det som skjedde er forferdelig trist, Brann risikerer kjempebot. Den blir ikke mindre den boten, av at Everton stormet banen.

- Er du redd Brann-supporterne får et bøllestempel?

- Jeg håper ikke det, og jeg tror ikke vi har det. Brann gjør en god jobb, men i går var det flere ting som var kritikkverdige med sikkerheten, det var flere uheldige episoder, sier Viksund.

LEVERT TIL DOMMEREN: Dommer Anton Genov fikk kula overlevert av kaptein Neville.
TUNG, SORT KULE: En biljardkule er et farlig våpen dersom den kastes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media