Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-fans vil kuppe RBK-billetter

- Risikerer å bli slått ned, advarer Kjernen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frykten for at Brann-supportere skal snike seg inn på bortefeltet under søndagens serifinale, har fått RBK-kjernen til å sende ut en streng advarsel til alle som er blitt tildelt billett.

Der krever de bekreftelse på at alle er RBK-supportere, og få samtykke til at folk som ikke holder med Rosenborg kan kastes ut av tribunen uten noen form for kompensasjon.

«Jeg, NN, bekrefter at mine billetter til kampen mellom Brann og Rosenborg kun skal benyttes av RBK-supportere, og at jeg aksepterer at urettmessig bruk av disse billettene er grunn nok til å bortvises fra bortefeltet.», heter det i mailen fra Kjernen.

Eneste alternativet

Dagbladet.no har imidlertid vært i kontakt med bergensere som har benyttet seg av trønderske bekjentskaper for å framskaffe billett blant RBK-supporterne.

- Det som var greia, er at vi var en gjeng fra skolen som forsøkte å skaffe billetter fra Brann på normal måte. Det var klin umulig, men et par av de fra gjengen vår er trøndere, og fikk billetter fra Kjernen, sier en Brann-supporter til Dagbladet.no.

- Hvem består gjengen av?

- Det er både østlendinger, trøndere og bergensere. Jeg ville helst ikke stått med dem, men Kjernen var det eneste alternativet.

ENORM INTERESSE: Billettene til Brann - RBK ble utsolgt på noen timer. På langt nær alle som ville ha fikk billett - deriblant mange bergensere. Enkelte av disse har tenkt å snike seg inn i RBK-svingen, selv om det er strengt forbudt. Foto: SCANPIX
ENORM INTERESSE: Billettene til Brann - RBK ble utsolgt på noen timer. På langt nær alle som ville ha fikk billett - deriblant mange bergensere. Enkelte av disse har tenkt å snike seg inn i RBK-svingen, selv om det er strengt forbudt. Foto: SCANPIX Vis mer

- Er det ikke bedre å se kampen på TV enn å stå med RBK-fansen?

- Jeg har ikke tenkt å ha på Brann-trøye, og ikke erte på meg Kjernen. Det blir selvsagt litt «halvveis» å stå med RBK-fansen, men jeg er ganske rolig og kommer ikke til å gjøre så mye ut av meg. Men det kommer nok et lite heiabrøl hvis Brann scorer, sier bergenseren.

Utelukker ikke vold

En i samme vennegjeng bekrefter at flere bergensere har betalt for billetter i bortesvingen - selv om han personlig har sagt fra seg sin billett.

- Men jeg har senere fått tak i billetter et annet sted på tribunen, men jeg vet at det er en del bergensere som skal stå i bortesvingen. Det blir en nødløsning, sier han til Dagbladet.no.

Eventuelle heiarop fra mennesker i RBK-svingen med bankende brannhjerte, blir trolig det siste vedkommende rekker å gjøre før vaktene tar affære. Eller enda verre, advarer Kjernen-leder John Inge Korsgat - RBK-fansen selv tar affære.

- Folk gjør det på egen risiko. De risikerer å bli slått ned. Beklageligvis for vedkommende, men ja, det kan skje. Dette er en høyrisikokamp hvor veldig mye står på spill, det er masse følelser inne i bildet og sikkert en del alkohol. Kjernen kan ikke ta ansvar for hva som kan komme til å skje dersom Brann-supportere går inn på bortefeltet, sier han til Dagbladet.no.

Forstår ikke «muldvarpene»

image: Brann-fans vil kuppe RBK-billetter

I mailen til RBK-supporterne med billett på bortefeltet understreker Kjernen at det ikke godtas at vennegjenger eller familier med ulike sympatier slipper inn på deres seksjon.

Selv om Brann-supporterne skulle forholde seg musestille er det fortsatt fullstendig uakseptabelt, mener Korsgat. Han forstår ikke hvorfor enkelte Brann-sympatisører heller vil stå musestille enn å se kampen på TV.

- Det er klart det er et problem. Det er billetter som skal gå til bortesupporterne. Det må da være bedre å se kampen på storskjerm, enn å la være å klappe på sitt eget lag. Jeg ser ikke vitsen med å stå på Stadion og holde seg helt i ro, sier han.

Sikkerhetssjef på Brann Stadion, Knut Iversen, påpeker at RBK-billettene ikke deles ut før på søndag, og mener situasjonen er under kontroll.

- Vi har kontroll på det der, og har en avtale med Kjernen hvordan de skal fordeles. De har planer om hvordan de skal gjøre det, og det synes vi høres fornuftig ut.

- Men hvordan kan dere gardere dere mot at Brann-fans får tilgang til billetter?

- På en torsdag er det vanskelig å utelukke noe som skal skje til søndag, svarer Iversen.

<B>PÅ EGET ANSVAR:</B> Kjernen-leder John Inge Korsgat utelukker ikke at noen Brann-supportere som blir oppdaget i bortesvingen får seg en på trynet.
<B>HAR SENDT UT MAIL:</B> Kjernen har sendt ut mail hvor de krever bekreftelse på at de som har fått billett på bortefeltet, faktisk er RBK-supportere.