RASTE: Brann-fansen viste tydelig hva de mente om godkjenningen av Nicklas Bendtners 2-0-scoring. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
RASTE: Brann-fansen viste tydelig hva de mente om godkjenningen av Nicklas Bendtners 2-0-scoring. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Rosenborg vant 3-0 mot Brann

Brann-fansen gikk amok etter at offside-plassert Bendtner scoret

Nicklas Bendtner så ut til å være flere meter i offside, men dommerteamet godkjente danskens 2-0-scoring.

  • Brann - Rosenborg 0-3 (0-0)

(Dagbladet): Nicklas Bendtner scoret sitt andre mål like før timen var spilt, men spissen så tilsynelatende ut til å være flere meter i offside.

- Så vidt jeg kunne se på skjermen var det offside (på 0-2-målet). Jeg ventet på fløyta, men kunne ikke vite om jeg var offside eller ikke. Derfor fortsatte jeg, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

Mike Jensen slo mot Bendtner, men Pål André Helland touchet ballen før den gikk videre til dansken som da sto i en soleklar offside.

- Vi så på reprisene nå at Helland var borti ballen og da skal det være offside på Bendtner, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal, som likevel ville ha flere bilder før han kunne konkludere med noe.

Helland innrømmer selv overfor Eurosport-reporter Jonas Bergh-Johnsen at han var borti ballen.

- Helland innrømmer at han var borti ballen før 2-0 og var overrasket over at flagget aldri kom. Klar offside mao, skriver Bergh-Johnsen på Twitter.

- Da skal det være en soleklar offside, Kjetil. Hvordan linjedommeren unngår å se det …, sa Kenneth Fredheim.

Rasende Brann-fans

At dommerteamet valgte å la scoringen stå, oppildnet både Brann-spillerne, trener Lars Arne Nilsen, og sist, men ikke minst Brann-fansen.

- Jeg så at det ble kasta noe ut bak André Hansen der. Kasta ting fra Brann-supporterne. Det er naturligvis ikke bra. André Hansen er borte hos dommer. Det er forståelig at supporterne er opprørte, men sånn skal man uansett ikke gjøre, sa Kenneth Fredheim om ugjerningen.

- Ja, dette er ikke bra. Det er lov å være engasjert og vise temperament, men å kaste ting på banen ..., sa Kjetil Rekdal.

- Man må sette spørsmålstegn ... Hvor er vaktene for nå er det masse supportere som har løpt ned til gjerdet der, beskrev Fredheim.

To scoringer annullert

Brann satte ballen i nettet to ganger i første omgang ved Fredrik Haugen og Jonas Grønner, men begge scoringene ble korrekt annullert.

Nicklas Bendtner sendte Rosenborg i ledelsen ti minutter ut i andre omgang.

Landsmann Mike Jensen brant til fra langt hold, men skuddet ble i stedet en perfekt pasning til Bendtner, som gjorde ingen feil alene med keeper Piotr Leciejewski.

Fire minutter seinere scoret han 2-0-målet som etter alle solemerker skulle vært annullert.

Bendtners to mål gjør at han er delt toppscorer med Stabæks Ohi Omoijuanfo. De står med 17 mål hver.

Like før slutt la Milan Jevtovic på til 3-0.