Brann får 20.000 kroner i bot

For bruk av pyroteknikk.

Doms- og sanksjonsutvalget Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å ilegge Brann 20.000 kroner i bot for ulovlig bruk av pyroteknikk.

Doms- og Sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Branns supportere kastet bluss inn på banen i forbindelse med eliteseriekampen mellom Brann og Lyn Oslo den 8. oktober 2007.

Utvalget bemerker at bruk av pyroteknisk materiale i utgangspunktet er forbudt i norsk fotball, jevnfør NFFs Sikkerhets- og arrangementsbestemmelser 2007.

Den enkelte klubb kan imidlertid søke NFFs forbundsstyre om tillatelse til å bruke pyroteknisk materiale. Det er på det rene at klubben her har søkt og fått tillatelse til bruk av pyroteknisk materiale, men tillatelsen gjaldt bare bruk av pyroteknisk materiell før kampstart.

Det ble benyttet pyroteknisk materiale under kampen ved to anledninger, og dette er et klart brudd på NFFs Sikkerhets- og arrangementsbestemmelser som er sanksjonsbart etter Sanksjonsreglementet.

(NTB)

BERGEN I BRANN:  Bergenske hjerter sto i Brann etter 3-1 seieren i eliteseriekampen mot Lyn på Brann stadion tidligere denne måneden. Men det skulle vise seg kostbart. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
BERGEN I BRANN: Bergenske hjerter sto i Brann etter 3-1 seieren i eliteseriekampen mot Lyn på Brann stadion tidligere denne måneden. Men det skulle vise seg kostbart. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer