Brann får grisebank av Vålerenga

Ikke best i vest? Og nå har Rosenborg startet mobiliseringen.

• Stor kåring - avsluttes i morgen: Finn din klubb blant 13 000 norske idrettsforeninger - og stem

(Dagbladet.no) Brann vant et etterlengtet seriegull, etter 44 år i skyggen av gullet. Rosenborg sleit i serien, men har spilt fabelaktig i Champions League i høst.

Likevel:

I Klubben i mitt hjerte-kåringen ser begge ut til å få kraftig juling av Vålerenga. Oslo-laget endte på en skuffende 7. plass i år - og går medaljeløse inn i jula for første gang siden 2003.

Mange gullfester

- Dette kan vi ikke ha noe av. Nå må vi mobilisere litt i den tida som er igjen, sier nestleder i Bataljonen Frode Hellebø.

Denne høsten har det nesten vært flere gullfester enn Brann-kamper i Bergen. Det er ingen tvil om at bergenserne markerte triumfen på en storstlått måte. Men etter mye festing kommer dagen derpå. Den kom for Brann i forrige uke.

Da mistet klubben sin viktige kaptein og hærfører, Martin Andresen, til Vålerenga. Nå kan vestlendingene gå på et nytt tap for hovedstaden.

Brann får grisebank av Vålerenga

Utladning

Hvis ikke bergenserne tar et skikkelig skippertak det siste døgnet av kåringen, vil ikke Brann klare å hamle opp med Vålerenga i denne kåringen.

- Folk har nok vært litt utladet etter gullhøsten, og har nok tenkt mer på gullet enn denne kåringen - men nå må vi se hva vi kan få til fram til den er over i morgen, sier Hellebø.

Rosenborg har større sjanse til å ta igjen Oslo-gutta, men da må trønderne stemme fram gutta sine helt til klokka 12 fredag. Og i Trondheim har de startet å mobilisere, ved å legge ut en stemmeoppfordring på klubbens hjemmeside. Det har gitt merkbare resultater på listene.

Din stemme kan avgjøre duellen mellom klubbene i Norges tre største byer.

OMRINGET: Morten Berre er her omringet av Brann-spillere på Ullevaal. I Klubben i mitt hjerte-kåringen dribler imidlertid VIF mot seier - hvis ikke Brann- og RBK-fansen trår til mot slutten. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
OMRINGET: Morten Berre er her omringet av Brann-spillere på Ullevaal. I Klubben i mitt hjerte-kåringen dribler imidlertid VIF mot seier - hvis ikke Brann- og RBK-fansen trår til mot slutten. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer
Brann får grisebank av Vålerenga
FEST ETTER FEST: Bergenserne har feiret gullet mange, mange ganger i høst.
BAK VIF: Også Rosenborg sliter i kampen mot Vålerenga i kåringen, men har startet mobiliseringen. Her scorer Kjetil Wæhler mot trønderne.
MESTERGUTTA: Thorstein Helstad og Azar Karadas ble hyllet i Bergen etter seriegullet.