Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann får kr. 0,- ved Huseklepp-salg

Investorene tar alt.

(Dagbladet.no): Sportssjef Roald Bruun-Hansen kalte det «en av de viktigste signeringene i klubbens historie» da Erik Huseklepp i høst skrev under på en ny treårsavtale med Brann.

For å unngå at den dribleglade kantspilleren gikk gratis til en annen klubb, bladde investorselskapet Hardball opp fem millioner bare i sign-on-fee.

Det gjorde de selvsagt ikke av ren veldedighet.

Saken ikke avsluttet

Dersom Brann selger Huseklepp, sitter de ikke igjen med en eneste krone av overgangssummen, skriver Bergens Tidende. Tidligere har avtalen mellom Brann og Hardball gått ut på at investorselskapet får igjen sine utlegg med renter, og 50 prosent av det som blir igjen.

Fungerende styreformann i Hardball, Eivind Lunde, sier til avisa at investorselskapet har alle rettigheter dersom Huseklepp forsvinner.

- Slik det står i dag er det riktig, men dette punktet er en del av de pågående forhandlingene mellom Brann og Hardball. Saken er ikke avsluttet, sier Lunde til Bergens Tidende.

Kan ikke diktere betingelser

SKREV UNDER TAKKET VÆRE HARDBALL: Erik Huseklepps treårsavtale har en verdi på 10 millioner kroner, hvorav Hardball bladde opp fem millioner bare i sign-on-fee. Ved et eventuelt videresalg får ikke Brann noe som helst. Foto: SCANPIX
SKREV UNDER TAKKET VÆRE HARDBALL: Erik Huseklepps treårsavtale har en verdi på 10 millioner kroner, hvorav Hardball bladde opp fem millioner bare i sign-on-fee. Ved et eventuelt videresalg får ikke Brann noe som helst. Foto: SCANPIX Vis mer

Med dagens eskalerende overgangspriser i norsk fotball, kan Brann gå glipp av store summer ved et eventuelt salg.

Sportssjef Bruun-Hansen sier at daværende styreleder i Hardball, Bjarne Berg, var en helt avgjørende faktor for at Huseklepp ble værende.

Derfor angrer han ikke på at Brann ga fra seg alle rettigheter ved et eventuelt videresalg.

- For å få til en avtale var vi helt avhengige av hjelp. Da sitter du ikke i posisjon til å diktere betingelsene, sier Bruun-Hansen til Bergens Tidende.

Danske Ekstra Bladet meldte for øvrig i går at den gambiske landslagsspissen Njogu Demba-Nyrén er på vei til Brann. Esbjerg og Brann skal være enige om en overgangssum på snaue 10 millioner danske kroner, mer enn hva andre interesserte klubber skal være villige til å betale.

image: Brann får kr. 0,- ved Huseklepp-salg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media