Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann får skryt i engelsk presse

- Everton hadde flaks mot et lag utafor sesong.

(Dagbladet.no): «Et av disse lagene hadde hatt vinterpause i mer enn to måneder før gårsdagens kamp, men den første knappe timen var det vanskelig å se hvilket».

Slik starter avisa The Independent sin rapport fra UEFA-cupkampen mellom Everton og Brann i går. I tittelen slås det fast at gjestene hadde flaks.

- Brann er et godt lag. De er regjerende norske mestre, og de måtte slå et topplag som Rosenborg for å oppnå det. Så vi vet at vi fikk et veldig godt resultat her, sier Everton-manager David Moyes, ifølge blant andre The Telegraph (og Al Jazeera!).

- Forskutterer ikke noe

Nå forventer han at kollega Mons Ivar Mjeldes menn vil være revansjesugne i Liverpool.

Og etter å ha blitt slått ut av FA- og ligacupen av henholdsvis Oldham og Chelsea, er skotten forsiktig med å spå noe om returkampen neste uke.

- Med tanke på våre erfaringer med cup på Goodison Park denne sesongen, ville det være idiotisk å forskuttere noe som helst, innrømmer han.

Independent merket seg ellers at en gruppe Everton-supportere tok seg inn på banen etter kampslutt i går, men journalist Nick Harries er ikke helt sikker på hvorfor.

HØYT OPPE: Men det varte ikke hele kampen for Thorstein Helstad (t.h.) og de andre Brann-spillerne. Phil Neville (i midten) og de andre Everton-spillerne kom etter hvert sterkere og vant UEFA-cupkampen på Stadion. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
HØYT OPPE: Men det varte ikke hele kampen for Thorstein Helstad (t.h.) og de andre Brann-spillerne. Phil Neville (i midten) og de andre Everton-spillerne kom etter hvert sterkere og vant UEFA-cupkampen på Stadion. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer

- Kanskje gikk de bare ut for å spørre Everton-spillerne hvordan i all verden de endte opp med å vinne denne kampen? spør han

10-åring stormet banen

Samtidig påpeker han at den ivrigste av banestormerne var en 10-åring, som til slutt ble leid tilbake til tribunen av Tim Cahill.

«Det er ukjent om gutten ba Cahill om drakta hans, eller om plassen hans på laget,» heter det syrlig i Independent, og også The Guardian gjør et poeng ut av denne situasjonen:

«Det var vanskelig å si hvem som så mest forbløffet ut: de norske vaktene da 10-åringen hoppet over reklameplakatene og startet en liten baneinvasjon, eller de norske supporterne som så Brann få et vanskelig utgangspunkt mot et livløst Everton-lag».

Everton-kaptein Phil Neville framhevet i går Branns Kristjan Örn Sigurdsson, Njogu Demba-Nyrén og Jan Gunnar Solli, men i pressen er det Hassan El Fakiri og Petter Vaagan Moen som nevnes som de største truslene.

Samt Thorstein Halstead (Helstad) og Araz (Azar) Karadas, som de tydeligvis heter på engelsk.

image: Brann får skryt i engelsk presse
BANEINVASJON: Blant Everton-tilhengerne som entret gresset på Brann stadion, var en 10 år gammel gutt som måtte leies av banen av Tim Cahill.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media