Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-fest på tabelltoppen

- Vi vil øke luka, sier Mons-Ivar Mjelde etter 2-0 mot Lyn.

(Dagbladet.no): Brann-Lyn 1-0.

Brann ledet serien før de startet s;ndagens kamp mot Lyn i Bergen, og feiret det med å spille som et mesterlag.

Bengt Sæternes scoret to mål, og sørget for tre poengs luke ned til Lillestrøm på tabellen.

- Vi håper selvsagt at den luka blir størst mulig, men vi har kun fokus på en kamp av gangen, sier trener Mons-Ivar Mjelde til TV 2.

Det kan bli tøft nok, med et skadeskutt Rosenborg som neste motstander.

- Vi kan kose oss litt med seieren i kveld, men deretter er kampen mot Rosenborg neste mandag det eneste som står i hodet på oss, sier Mjelde om serieledelsen.

Praktfulle angrep

De to angrepene som førte til Sæternes-scoringer var av det praktfulle slaget.

NÆR HATTRICK: Bengt Sæternes scoret etter to praktfulle Brann-angrep, og var farlig nær hattrick et par ganger. Foto: Scanpix
NÆR HATTRICK: Bengt Sæternes scoret etter to praktfulle Brann-angrep, og var farlig nær hattrick et par ganger. Foto: Scanpix Vis mer

Det første startet med en kjapp igangsetting fra keeper Håkon Opdal og fortsatte med at Robbie Winters rundlurte Steven Lustü ved midtstreken og satte fart.

Skotten fant Sæternes ved 16-meteren. Det første skuddet traff rompa til Tomasz Sokolowski, men returen klinket Sæternes inn nede i venstre hjørne.

I andre omgang vartet Brann opp med et nytt mønsterangrep: Martin Andresen spilte fram til Martin Knudsen, som fant Winters på venstresida. Innlegget lå klistret på foten til Sæternes på vei inn mot bakerste stolpe, og avslutningen gikk trygt forbi Dahlin.

Justeringene hjalp

Brann fortsatte storspillet etter 2-0. Og Sæternes var nærmere hattrick enn Lyn var redusering. Både før og etter scoringene hadde han store scoringssjanser.

Brann spilte med stor selvtillit og en underholdningsverdi som gjorde at knapt noen husket at Charlie Miller var borte.

Og defensivt spilte Brann seg solid opp, etter at Lyn slapp til en del ganger - spesielt i starten av første omgang.

- Vi var litt rufsete i første omgang, men justeringene i pausen hjalp. I andre omgang hadde ikke Lyn en eneste sjanse. Det vitner om at det er noe riktig i det vi gjør, sier Mjelde.

Brann-fest på tabelltoppen

- Løpende mellom

Også Lyn-trener Henning Berg er enig i at Brann var best etter pause.

- Vi gjorde en ålreit førsteomgang, og var fullt på høyde. Vi dominerte til og med i perioder. Men i andre omgang var Brann bedre, og vi ble løpende mye mellom, sier Berg til TV 2.

Lyn blir liggende fjerde sist på tabellen - skjønt de er bare tre poeng fra medaljeplass i en meget jevn Tippeliga etter ti runder.

• Din mening: Har Brann kapasitet til å holde plassen ut sesongen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling