Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-flopp solgt til Everton for rekordsum: - Det overrasker flere enn meg

Rolf-Magne Walstad sendte Omar Niasse hjem en måned før tida.

(Dagbladet): På Deadline Day ble det blant annet klart at den tidligere Brann-spilleren Oumar Niasse (25) er klar for Everton. Premier League-klubben betaler rundt 165 millioner kroner for spissen.

Det kanskje ikke alle vet er at Niasse var på et låneopphold i Brann.

Et låneopphold som ikke gikk så bra.

Backup for Ojo Det var daværende sportslig administrative leder i Brann, Rolf-Magne Walstad, og daværende trener Rune Skarsfjord som valgte å droppe Niasse etter fire måneder. Det skjedde en snau måned før avtalen gikk ut.

- Han var med på treningsleir og gjorde et positivt inntrykk på treningsleiren. Vi søkte etter en backupspiller for Kim Ojo, og syns Oumar hadde noe spennende ved seg. Han beviste det på treningsleir i Tyrkia. Men han fikk aldri vist det på trening eller i b-kamper som han spilte hos oss. Trenerne for b-laget syns det ikke var noe poeng å ha han med på b-lagets kamper, og ville heller satse på lokale spillere. Han framsto også uinteressert. Vi gjorde det vi kunne for å få han til å trives og slå ut i full blomst, sier Walstad til Dagbladet.

Niasse var på lån fra senegalesiske Ouakam i 2012, men lyktes overhodet ikke og fikk bare tre innhopp.

- Han var en kul og laidback herremann. Jeg hadde flere samtaler med han og han virket fornøyd med tilværelsen utover at han ikke fikk spille fotball. Kim ble ikke solgt som vi fryktet, han ble jo i Bergen. Da så vi ingen grunn til å holde på ham, da han ikke bidro på trening, sier Walstad, som nå er sportslig leder i Lyn.

Overrasket Tyrkiske Aksisar Belediyespor hentet ham etter hvert, og han noterte seg for 12 mål på 34 kamper for klubben. Etterpå gikk turen til russiske Lokomotiv Moskva, hvor han også scoret 12 mål - på 28 kamper.

- Det er et bevis på denne type historie som du hører om, spillere som ikke slår til et sted, men som slår til et annet sted. Han brukte flere måneder på å komme igang igjen etter han kom hjem til Senegal. At han slo til i Tyrkia og deretter i Russland, overrasker flere enn meg, sier Walstad.

Walstad mener klubber kan kvalitetsikre og lage statistikker på spillere til man blir blå og grønne, men at slike historier likevel vil oppstå.

- Jeg trøster meg med at vi hadde nese for at der kunne det være noe. Brann brukte ikke millionbeløp på denne karen. Det er ikke verdens undergang. Hadde man visst det man vet i dag, skulle man kanskje kjøpt ham og leid ham ut til russerne, sier Walstad med latteren løst. 

Walstad tror det har veldig mye med individet å gjøre. Personer i Brann trodde et øyeblikk et spill på kunstgress kunne være noe av årsaken til at han floppet, men så viste det seg at han spilte like mye på kunstgress som på vanlig gress i hjemlandet Senegal.

- Det var ikke noe gode forklaringer på at han ikke tok fyr, sier Walstad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media