- Brann fortjener å rykke ned

TV-ekspertene Ivar Hoff og Jan Åge Fjørtoft er begge enige om at det er fortjent dersom Brann rykker ned søndag. Hvilket lag vil du ha ut av Tippeligaen?

Før siste runde i Tippeligaen risikerer både Brann og Moss å rykke rett ned sammen med Start. Bodø/Glimt kan ende på kvalikplass med hjemmetap mot Start, og Brann-seier på Lerkendal søndag.

- Jeg tror de to lagene jeg tippet i vår, Start og Moss, rykker rett ned. Det blir kvalik for Brann, sier TV2-kommentator Ivar Hoff til Dagbladet.no.

- Brann vinner ikke mot trønderne. Rosenborg er bedre ni av ti ganger, hvis de bare er profesjonelle nok. Og det tror jeg de er.

NRK-ekspert Jan Åge Fjørtøft har større tro på Brann borte mot RBK, men er redd det ikke holder til noe annet enn kvalikplass uansett.

- Dessuten tror jeg ikke Moss taper mot Stabæk, og da kan det blir farlig for Brann, sier Fjørtoft som synes det er ille hvis bergenserne forsvinner fra norges ypperste fotballdivisjon.

- Jeg tror jeg har mange med meg når jeg synes det er trist hvis Brann går ned. De er en institusjon i norsk fotball, også fordi det er bråk rundt dem.

Men Fjørtoft synes ikke synd på Brann hvis de rykker ned søndag.


Bånnstriden

Målforskjell - poeng 11 Bodø/G 35 - 41 28
12 Brann 35 - 48 27
13 Moss 30 - 42 24
14 Start 21 - 69 11

- Alle lag som rykker ned har fortjent det. Jeg har ingen følelser for Brann, selv om jeg synes vi vestlendinger må holde sammen.

Også Ivar Hoff mener Brann fortjener et eventuelt nedrykk, men han synes ikke det er det minste leit med en Tippeliga uten de helrøde.

26. og siste serierunden, søndag kl. 13:

Bryne - Vålerenga, Lillestrøm - Odd Grenland, Lyn - Viking, Molde - Sogndal, Moss - Stabæk, Rosenborg - Brann, Start - Bodø/Glimt.

- Hvis Brann ikke er gode nok er det ikke trist. Da er de bare for dårlige, sier TV-kommentatoren.

(Dagbladet.no)

IKKE TRIST:</B> Hvis Brann rykker ned, er de for dårlige, mener Ivar Hoff.
TRIST:</B> Jan Åge Fjørtoft synes det er trist med en toppserie uten Brann.