Brann frykter nedrykk

Ivar Rønningen sliter med ryggskade og er redd Branns mange skader kan ende i nedrykk. Les siste om lagene!

Den landslagsaktuelle keeperen måtte forlate banen da Brann ble slått ut av cupen mot Aalesund i går. Han håper å være tilbake mot Glimt mandag, men er likevel bekymret.

Ved siden av Rønningen er både Egil Ulfstein og Erlend Hanstveit usikre. I tillegg er Cato Guntveit og Jonas Jonsson langtidsskadde.

- Vi har en veldig tynn stall, så vi tåler ikke mye skader. Ved siden av Joakim Walltin brukte vi bare juniorer på benken i går, sier Brann-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.no.

Rønningen sier til

Bergensavisen

i dag at Brann må kjempe for å unngå nedrykk hvis laget blir rammet av enda flere skader.

Gratis og rimelig i drift

Brann har sju poeng ned til kvalikplassen, og trener Thordarson er delvis enig.

- Skulle vi være uheldige med skade i august, kan vi komme veldig skeivt ut, sier Teitur.

Derfor er Brann i markedet for forsterkninger. Økonomien i bergensklubben setter grenser.

- De skal ikke bare være rimelig i drift, de skal komme gratis også, sier Brann-treneren til Dagbladet.no.

Tidligere i uka ble tidligere Southampton-proff Stuart Ripley (34) koblet til klubben. Før den engelske vingen blir aktuell skal Brann prøve å finne andre spillere.

- Jeg er ikke for å hente så gamle spillere, men han kunne sikkert bidratt her, sier Thordarson.

Siste om lagene før tippeligarunde 18:

Lørdag:

Lillestrøm - Molde

Lillestrøm: Uwe Rösler fikk strekk og Pål Strand var småsyk mot Zeljeznicar onsdag. Trener Arne Erlandsen avventer om de er spilleklare lørdag.

Molde: Anders Hasselgård må stå over på grunn en skade han pådro seg mot Lyn. Andri Sigurdsson er fortsatt skadet i kneet.

Søndag:

Lyn - Moss

Lyn: Johan Gudmundsen er på vei tilbake, men det er likevel usikkert om han blir klar til helgens kamp. Kjetil Løvvik ute med tre gule kort.

Moss: Hans Erik Ramberg og Terje Høsøien er fortsatt skadd, mens Thomas Solberg er usikker etter at han pådro seg en skade sist.

Odd Grenland - Vålerenga

Odd Grenland: Bent Inge Johnsen og Frode Nornes er ute med karantene. Thomas Røed har pådratt seg en strekk og kan ikke spille, mens Edwin van Ankeren (ryggproblemer) er tvilsom.

Vålerenga: Bare Andreas Augustsson er skadet.

Rosenborg - Bryne

Rosenborg: Kan trolig velge helt fritt fra stallen.

Bryne: Kenneth Giske og Ole Hjelmhaug er fortsatt uaktuelle. Lasse Strand har brukket to ribbein og kan ikke spille på noen uker, mens Johan Paulsson og Kim Rune Hellesund soner for rødt kort. Roger Nilsen og Rune Medalen er tilbake fra skadeopphold.

Sogndal - Stabæk

Sogndal: Rune Bolseth har problemer med kneet og er tvilsom til helgen. Christian Kalvenes har vært syk, men er trolig tilbake mot Stabæk.

Stabæk: Får Martin Andresen tilbake etter karantenen som gjorde at han sto over tapet mot Bryne sist. Christian Holter fikk øm lyske i cupkampen mot Skeid onsdag, og er usikker.

Viking - Start

Viking: Erik Nevland kommer til å sjekkes fram mot kampstart. Ellers ser det bra ut for Benny Lennartsson. Frode Olsen blir keeperreserve.

Start: Tom Berhus er ute med ankelskade. Jukka Hakala er tilbake fra karantene.

Mandag:

Brann - Bodø/Glimt

Brann: Egil Ulfstein fikk en smell i hodet i cupkampen og er høyst usikker. Ivar Rønningen sliter med vond rygg. Erlend Hanstveit spiller trolig ikke på grunn av ankelproblemer.

Bodø/Glimt: Stig Johansen og Runar Berg er store spørsmålstegn.

(NTB/Dagbladet.no)

UTSATT:</B>