Brann gamblet og vant

Brann gamblet og vant på Haugesund stadion i dag. Gjestene gjorde et sjakktrekk i pausen ved å ta ut Geirmund Brendesæter og satse på en 3-5-2-formasjon i andre omgang. Det gjorde at Brann snudde 1-2 til 3-2-seier.

- Førsteomgangen vår må være en av de verste vi har prestert i år, men heldigvis var forandringene vi gjorde i pausen vellykket. Det gjorde at vi kunne reise herfra med tre poeng, sa Kjell Tennfjord etter kampen.

Raymond Kvisvik ble dagens Brann-helt. Han avgjorde kampen med et frekt frispark seks minutter før full tid. Før muren hadde organisert seg skikkelig sendte han et frispark i mål fra like utenfor 16-meteren.

- Det var meningen å overrumple Haugesund-forsvaret skikkelig. Derfor var jeg veldig raskt ute med å skyte, sa Kvisvik. Han scoret via en Haugesund-forsvarer, og keeper Per A. Haftorsen ble satt helt ut av spill da ballen forandret retning.

Heldig

- Vi må vel kunne karakterisere denne seieren som heldig, men på den annen side har vi vært flinke til å komme tilbake etter å ha ligget under, sa Raymond Kvisvik, som mente Brann nå har nok poeng til å overleve i eliteserien.

Haugesund-trener Conny Karlsson var selvsagt svært skuffet.

- Det var surt at vi ikke fikk med oss ett eneste poeng fra dette oppgjøret. Jeg synes vi gjorde en god kamp, og etter min mening fungerte det meste for oss, sa Karlsson. Han la til at han var imponert over det laget hans presterte i første omgang.

Nederlaget økte lagets allerede store vanskeligheter i bunnstriden. Det er tre poeng fram til Kongsvinger på kvalifiseringsplass, mens Vålerenga på trygg plass nå er seks poeng foran.

(NTB)