Brann-glede foran 19 000

BERGEN (Dagbladet.no): Brann - Lyn 2-1. Med nesten 19 000 tilskuere på tribunene måtte det bli hjemmeseier i Bergen. - Nå kan vi glede oss til å gå i 17. mai-tog, sier Raymond Kvisvik og målscorer Svante Samuelsson.

Det er tradisjon i Bergen for at Brann-spillerne stiller opp når prosesjonen tar av fra Torgalmenningen 17. mai, men det er ikke alltid alle guttene kommer når de har tapt på Brann stadion kvelden før.

Godt fornøyd

- Jeg er veldig godt fornøyd med innsatsen til guttene, spesielt i første omgang, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

Lyn startet offensivt og frekt på Brann stadion de første fem minuttene. Etterhvert kom Brann mer med på midtbanen og kjørte opp et voldsomt tempo på flankene. Etter 19 minutters spill sendte Alex Valencia et frispark som Thomas A. Ødegård slo ut fra tverrliggeren. Svante Samuelsson kastet ut sitt lange høyrebein og scoret på returen.

Alex Valencia var igjen sentral da Branns andre mål kom i det 27. minutt. Han sendte inn en ball som var ment som innlegg. Ballen traff ryggen til Lyns Anders F. Klunderud, endret retning og sneiet fingertuppene til Thomas A. Ødegård.

- Kontroll

Tidligere Branns-spiller Kjetil Løvvik fintet ut hele forsvaret til hjemmelaget i det 65. minutt før han sendte en perfekt ball over til Espen Haug som umarkert kunne heade ballen inn til 2-1.

- Vi hadde god kontroll fram til Lyn fikk sitt mål. Da ble det litt nervøst, men vi klarte heldigvis å vinne denne kampen, sier Svante Samuelsson.

- Vi startet bra, men hadde litt utur med målene til Brann. Etterpå fikk de en rekke store sjanser og vant fortjent, sier Lyn-trener Vidar Davidsen.