Brann-gutta: - Vi kan slå Everton

Liverpool-supporter Opdal varsler ekstra tenning.

(Dagbladet.no): - Everton? Det var moro! sier Jan Gunnar Solli da Dagbladet.no forteller om engelsk motstand i UEFA-cupens 16-delsfinale.

13. februar blir det fest i Bergen, når engelskmennene gjester Brann Stadion, mens returen i England spilles uka etter.

Både Solli, Håkon Opdal og Mons Ivar Mjelde forventer at bergenserne kjenner sin besøkelsestid.

- Everton har et lag som folk har hørt om, hvertfall i fotballgale Bergen, så det bør være mulig å fylle stadion, sier Solli.

- Engelsk fotball får stor oppmerksomhet i Norge, så det blir helt sikkert kjekt for publikum, tror Opdal. - Et lag som Everton klinger bedre i ørene til folk enn for eksempel et spansk lag. Dette var perfekt, sier Mjelde.

Lader opp på La Manga

Brann-treneren påpeker at Everton har en stor fordel av å være i sesong, men han er sikker på at Brann vil få brynt seg mot tøffe treningsmotstandere på La Manga før 16-delsfinalen.

- Det er ikke et supergunstig tidspunkt å møte dem på, men vi skal gjøre et ærlig forsøk. Vi ser på Everton-kampene som en trening inn mot Champions League-kvaliken. Vi kommer til å lade opp på La Manga de siste 10-14 dagene før hjemmekampen, sier Mjelde til Dagbladet.no.

OPTIMISTER: Både Håkon Opdal og Jan Gunnar Solli smiler bredt over å møte Everton. Og begge tror Brann kan gi engelskmennene mer trøbbel enn de forventer. Foto: SCANPIX
OPTIMISTER: Både Håkon Opdal og Jan Gunnar Solli smiler bredt over å møte Everton. Og begge tror Brann kan gi engelskmennene mer trøbbel enn de forventer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva med treningskamper?

- Vi skal ha to kamper på La Manga med en ukes mellomrom, som vil gi oss god internasjonal matching, sier han.

Topp motivert

Jan Gunnar Solli har sett mange av laget som for tiden er nummer seks i Premier League. Og selv om han innser at Everton er et bedre lag enn Brann, er han sikker på at Brann kan vinne i enkeltkamper.

- Everton har nok fordel av å være i sesong, men vi har fordelen av å være topp motivert og gleder oss veldig. Vi har alt å vinne og er underdogs, sier Solli.

Håkon Opdal har heller ingen planer om å bare være turist på Goodison Park.

- Vi har gode muligheter for å gå videre. Everton er et bra lag, men RBK klarte seg i hvert fall bra mot Chelsea på Stamford Bridge, og jeg ser ikke noen grunn til at ikke vi skal kunne gjøre det samme som dem, sier han til Dagbladet.no.

Medlem i Liverpools supporterklubb

Brann-gutta: - Vi kan slå Everton

Opdal har for øvrig vært medlem i Liverpools supporterklubb. Selv om han ikke lenger betaler kontigent, ser han ikke bort fra at han fyrer seg litt ekstra opp foran kampen mot favorittklubbens byrival.

- Det blir ikke mangel på motivasjon, nei, flirer han.

- Har du et lettere anstrengt forhold til Everton?

- Jeg har nok mer et supporterforhold til Liverpool enn et anstrengt forhold til Everton, sier Opdal.

Han planlegger å ta en prat med de norske Premier League-proffene i god tid før første kamp på Brann Stadion.

- Vi bør jo benytte oss av den muligheten der, og få tips av dem. Men så mye oppmerksomhet det er rundt engelsk fotball, er det nok nesten ubegrenset materiale å ta av, sier Brann-keeperen.

- Om både dere og RBK går videre møtes dere i neste runde. Hva tenker du om det?

- He-he. Det hadde vært historisk!

<B>- PERFEKT:</B> Mons Ivar Mjelde er glad for at Brann fikk et engelsk lag.
<B>STORE FAVORITTER:</B> Everton er midt i sesongen, mens Brann er i oppkjøringen. Noen annet enn Everton-avansement vil være en gedigen netur for engelskmennene.