Brann-gutta kan doble lønna i 1. divisjon

På papiret kan 1. divisjonsspill bli en gullgruve for Brann-spillerne.

Med mindre kontraktene deres blir hevet eller endret, kan de best betalte rødtrøyene tjene en halv million kroner i bonus neste sesong - selv uten opprykk.

Den nylig innførte lønnsmodellen kommer til å bli en varm potet på Brann stadion utover høsten dersom laget rykker ned. Systemet er poengbasert, men begrenser seg ikke til eliteseriespill. Dersom Brann rykker ned, kan det gi bisarre utslag, skriver Bergens Tidende.

Lønnsadelen i klubben tjener nemlig 24.000 og 9000 kroner for å starte kamper som gir henholdsvis tre og ett poeng i tillegg til grunnlønnen på inntil 620.000 kroner.

Den øverste bonuskategorien skulle i utgangspunktet bestå av spillere av godt etablert internasjonalt format eller av stor betydning for laget. Nå teller den nesten halve A-stallen.

Visekaptein Roy Wassberg tror ikke han får beholde bonusen sin dersom Brann må spille i 1. divisjon neste sesong.

Ingen klausuler

- Vi må forvente en helt annen økonomisk hverdag også for oss spillere dersom vi rykker ned, sier visekapteinen, som har dratt inn rundt 195.000 bonuskroner så langt i år.

Brann var nærmere mesterligaen enn 1. divisjon, og nedrykk var et ikke-tema da det revolusjonerende lønnssystemet ble innført i fjor. Derfor er det ingen egenformulerte klausuler i spillernes kontrakter som begrenser bonusene ved nedrykk.

Men NFFs standardformuleringer er med i avtalene. Selv om disse inneholder flere klausuler som berører nedrykk eller vesentlig svekket økonomi, kan ikke Brann-ledelsen diktere nye lønnsbetingelser for spillerne ved degradering til 1. divisjon.

- Den eneste måten Brann kan løse en slik situasjon på er å sette seg ned med spillernes tillitsmannsapparat og prøve å komme fram til en løsning, sier NISO-leder Morgan Andersen.

(NTB)