Brann-gutta vil se Bergen feire i natt

- Må få kose oss litt og se på livet, sier Jan Gunnar Solli.

BERGEN (Dagbladet.no): Dresserte Brann-spillere har snakket om å ta én kamp av gangen i hele høst. Etter 3-1 mot Lyn og seriegull med 99,9 prosents sikkerhet, innvilger Bergens helter seg en velfortjent tur på byen i kveld.

Noe fyllekalas blir det ikke - men når Brann vinner sitt første seriegull på 44 år burde det nesten vært forbudt å ikke markere det.

- Det var en ubeskrivelig stemning i garderoben, sier Jan Gunnar Solli.

- Jeg har et avslappet forhold til alkohol, men i kveld må vi få kose oss og se litt på livet. Jeg er utrolig glad, og det er hyggelig å registrere at andre unner oss dette, sier han til Dagbladet.no.

På spørsmål om Brann nå kan kalle seg seriemester forsøker Solli seg først med at «for at vi ikke skal greie det må de andre være fryktelig gode, og vi fryktelig dårlige».

Men etter hvert slår han av autopiloten.

- Normalt er jeg en nøktern person, men nå tar vi det! gliser han.

Vil nyte øyeblikket

PÅ BYEN: Selv om de sier at de ikke kan kalle seg seriemestere ennå, blir det ut tur ut i sentrum på Brann-spillerne. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
PÅ BYEN: Selv om de sier at de ikke kan kalle seg seriemestere ennå, blir det ut tur ut i sentrum på Brann-spillerne. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

Petter Vaagan Moen bedyrer at det fortsatt er en mikroskopisk mulighet for at Brann skal kollapse fullstendig og tape de tre siste kampene - men han kan ikke se for seg at det skjer.

- At vi taper tre på rad har ikke skjedd mens jeg har spilt her, og i hvert fall ikke i år. Vi har ikke greid det ennå, vi må ta et poeng til, sier han.

- Men du blir med en tur i kveld?

- Jeg får høre med gutta hva de skal. Det er vel ikke umulig at det blir en tur ut, jeg henger meg på de andre, sier han til Dagbladet.no.

Den største helten av dem alle, Azar Karadas, vil ikke gå glipp av de ville jubelscenene som kommer til å holde bergenserne våkne i natt, enten de vil eller ikke.

- Det er ikke snakk om å gå på fylla, i morgen har vi en fridag som jeg ønsker å bruke sammen med ungene. Men jeg skal ut og se litt på folkelivet, sier han.

Kaptein Martin Andresen hevder han kommer til å holde seg hjemme i natt.

- Det blir ikke ut på byen i kveld, sier han til Dagbladet.no.

Brann-gutta vil se Bergen feire i natt

- Men dere er seriemestere nå?

- Det er ikke lov å si det ennå, smiler han.

At Dagbladet.no minner om at Brann leder med ni poeng og har 12 plussmål mer enn Stabæk, gjør ikke inntrykk på Brann-kapteinen.

- Stabæk vant vel 8-1 i siste kamp i fjor. Det er ikke noe vits i å si at vi er seriemestere, men ja, jeg tror vi klarer det, sier han.

Mjelde drar hjem til Osterøy

Mons Ivar Mjelde har planer om en rolig kveld hjemme på Osterøy.

- Jeg klarer meg godt aleine, men det er helt OK om folk vil feire. Jeg liker bedre fred og ro, sier suksesstreneren som har innfridd sin egen klisjé om å bygge «stein på stein».

Han gir spillerne tillatelse til å feire med litt mer enn bare brus i kveld.

- Ja, det er lenge til neste kamp. De styrer selv, vi har ikke noen kadaverdisiplin, men frihet under ansvar. Jeg tror ikke nødvendigvis alle gutta går på byen, men jeg håper de samler seg, sier Mjelde til Dagbladet.no.

VIL UT MED FANSEN: Brann-gutta vil ut og se på folkelivet i natt.