- Brann har aldri vært en toppklubb

BERGEN (Dagbladet): Brann-trener Kjell Tennfjord mener bergenserne har for store forventninger til byens beste lag. Han ber om tid til å bygge opp en slagkraftig gullkandidat, og er godt i gang. - Men tålmodighet er ingen utbredt egenskap i Brann og Bergen.

Kjell Tennfjord mener bergenserne ser på Brann-historien med litt for sterke supporter-briller.

- De har en tendens til å gjøre Brann bedre enn de faktisk har vært. Hvis de kikker på hvilke plasseringer klubben har oppnådd, vil de se at Brann aldri har vært noen toppklubb i norsk fotball.

- Det er fakta, sier Tennfjord.

Må bli stabile

Kjell Tennfjord akter å gjøre bergensernes stolthet til et stabilt topplag. Men han trenger tid. Derfor har han ikke brukt de aller største medalje-bokstavene når han har forkynt klubbens mål før serie-moroa starter.

- Mål nummer én for Brann er å stabilisere seg blant de fire-fem beste lagene i Norge. Skulle vi bli nummer fire i år, har vi tilhørt det øverste Tippeliga-sjiktet tre sesonger på rad.

- I så fall er Brann blitt et bedre lag. Og når vi er blitt stabile i toppen, vil det før eller siden være vår tur til å vinne serien, sier treneren som har ført klubben til andre- og fjerdeplass de to siste årene.

Vil ha seriegull

Og i Tennfjords to og et halvt år lange regjeringstid har Brann spilt 12 av klubbens i alt 26 europacupkamper.

Så treneren har gode signaler på at han er på rett spor.

Men de galeste fotball-bergenserne eier ikke Kjell Tennfjords tålmodighet. De mener 35 år er lang nok ventetid, og krever nytt seriegull. Snarest.

- Det er flott med stort engasjement rundt klubben, men det kan bli for mye. Mange Brann-tilhengere har et urealistisk syn på hvor mye det kreves for å vinne seriegull, mener Tennfjord.

Forrige sesong åpnet strålende for bergensklubben. Tilhengerne - og lokalmedia - snakket høylytt om seriegull allerede i mai. Det gjorde ikke Tennfjord. Han advarte isteden mot nedrykk fra sin plass øverst på tabellen.

Det likte gulltørste bergensere dårlig.

Problemer

- Det var ingen ting i fjor som tilsa at Brann skulle ta gull. Vi skal selvfølgelig sette oss høye mål, men vi må være realistiske. Akkurat det har jeg hatt problemer med å få gjennomslag for i Bergen. Jeg er blitt sett på som defensiv og lite ambisiøs.

- Men vi får ikke gull bare fordi vi heter Brann og kommer fra Bergen. Derfor snakket jeg bevisst om nedrykk i fjor. For historien viser at Brann oftere har vært et nedrykkslag enn gullfavoritt.