Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann har funnet
serieleder-formen igjen

Etter tap og uavgjort har bergenserne funnet tilbake til serielederformen sin. Branns Fredrik Haugen scoret et av sesongens flotteste mål på en suser av et frispark opp i krysset.

.
1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
. 1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann-Start 4-1 (2-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann er fortsatt serieleder. Bergenserne sendte Start hjem til Sørlandet med 4-1-tap.

Brann åpnet i et forrykende tempo i duskregnet i Bergen. Det tok ikke mer enn to minutter før Starts keeper, Jonas Deumeland hørte den vislende lyden av nettsus bak seg.

Fredrik Haugen har funnet skuddfoten sin tilbake, etter at den ikke har vært særlig skummel eller målfarlig på flere måneder.

Frisparket fra 25 meter var vakkert. Knallhardt med voldsom skru. En perle rett opp i venstre vinkel. Kanskje årets mål så langt på Brann stadion. Noen minutter senere fyrte Haugen av enda en gang. Denne gang smalt ballen i tverrligger og ned på streken.

- Herlig å score mål igjen. Følelsen å se ballen fyke opp i krysset etter et perfekt frispark, er vanvittig deilig. Og det var også på tide med et mål igjen, sier Haugen, som har scoret to mål i årets sesong.

1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
1-0 ved Branns Fredrik Haugen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Start burde scoret
Brann dominerte første del av kampen, men Start var ikke helt ufarlige på sine kontringer. Alene med keeper burde Aron Sigurdarson og Kevin Kabran scoret. Med en kombinasjon av tamme avslutninger og godt keeperarbeid av Branns Samuel Sahin-Radlinger, avverget Start-scoringer midtveis i første omgang.

Høyt tempo
De første 45 minuttene ble preget av høyt tempo. Brann så ikke ut til å savne sin midtbanespiller, Sivert Heltne Nilsen, som forsvant i en sky av taushet til danske Horsens i forrige uke.

Hans erstatter, Kristoffer Barmen, gjorde en god jobb på midten til Brann, og bidro til mer fart framover på banen enn sin forgjenger.

En annen brannspiller som ikke har spilt mye i år, er bosnieren Amer Ordagic. Et ukjent blad for de fleste, inkludert det bergenske publikum. Men etter 31 minutter presenterte han seg. Han vant ballen i Starts 16-meter, fintet bort to mann, og plasserte ballen kaldt i mål. Hans første seriemål i Brann-trøyen.

Branns Vito Wormgoor kunne fort ha sendt Brann opp i 3-0 ved pause, men langskuddet smalt i tverrligger. Brann dominerte det meste i første omgang, men Start hang delvis med, og viste seg gang på gang småfarlige på kontringer.

2-1 ved Starts Kevin Kabran i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
2-1 ved Starts Kevin Kabran i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Laget spenning
Start var litt bedre etter pause. I det 59 minutt knallet Kevin Kabran ballen vakkert i mål fra drøyt 16 meter. Hardt og utagbart opp i høyre hjørnet for Branns keeper.

Dermed ble det spenning i kampen. Brann på sin side mistet litt av overtaket de hadde før pause, og hadde tidvis problemer med Starts kjappe mannskap.

For mange feil
Men det holdt ikke helt inn for Start. Fem minutter før slutt scoret Branns Gilbert Koomson sitt første Brann-mål på en nydelig heading. Målgivende kom fra sjefsservitør Fredrik Haugen. Minuttet senere scoret Ludcinio Marengo, og sørget for at det ble 4-1.

Sørlendingene gjorde en ok kamp i Bergen, og spilte ikke som et bunnlag. Brann på sin side viste at de er et effektivt topplag, som sjelden taper.

- Vi spiller for så vidt en ok kamp. Tidvvis henger vi godt med, men når vi ikke scorer på klare målsjanser, og klovner det til for oss selv med dribling i eget forsvar, samt lage unødvendige frispark rett utenfor 16-meteren vår, da har vi oss selv å takke. Men for all del; 4-1 er ikke bra, men spillemessig kan vi ta med oss mange lyspunkter. Men i dag ble vi brutalt straffet av et godt Brann-lag, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Brann leder nå serien med to poeng på Rosenborg.