DEBUT: Kjetil Kalve fikk prøve seg i treningskamper for Brann i vinter. I kveld får han sin første offisielle a-lagskamp når han spiller fra start i cupmøtet med Arna-Bjørnar. Foto: Erlend Aas, Scanpix
DEBUT: Kjetil Kalve fikk prøve seg i treningskamper for Brann i vinter. I kveld får han sin første offisielle a-lagskamp når han spiller fra start i cupmøtet med Arna-Bjørnar. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

Brann har to guttespillere i startelleveren

16-åringene debuterer i cupen mot Arna-Bjørnar i kveld.

||| (Dagbladet): I kveld spiller tippeligalagene sine kamper i første runde i cupen. Det er en av norsk breddefotballs store festdager når flere klubber fra 3. divisjon får storhetene fra aller høyeste nivå på besøk.

Men det er også en stor anledning for unge spillere i storklubbene, som kan få sjansen til å vise seg fram på a-laget.

Brann spiller med to spillere fra guttelaget fra start i kveld. 16-åringen Jonas Grønner spiller midtstopper sammen med 19 år eldre Olafur Bjarnason, som fyller 35 år på lørdag.

På Branns høyreside starter Grønners lagkamerat fra guttelaget, Kjetil Kalve som også nylig har fylt 16 år.

- Overraskelse De to stilte på trening med a-laget i går, men hadde ikke forutsett det laguttaket de fikk presentert.

- Vi fikk beskjeden om at vi skulle spille nå rett før treningen. Det kom som en overraskelse, men selvsagt er det jo utrolig gøy, sier Grønner til Bergens Tidende.

- Utrolig kjekt. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Kalve.

Tredjemann på benken Også Bård Finne er tatt med i cuptroppen fra Branns gode guttelag. Uten at Brann vil gå med på at de tar lett på kampen mot lillebror Arna-Bjørnar som spiller i 3. divisjon:

- Vi skal vinne denne kampen, og så får vi se om det er rom for tre guttespillere utpå banen samtidig, sier Branns assistenttrener Rune Skarsfjord til klubbens hjemmeside.

Finne og Kalve scoret to mål hver da Brann slo Hald 4-0 i NM for guttelag nylig. Brann.no har lagt ut en video med scoringene til de to talentene.

Brann-guttene blir ikke nødvendigvis de yngste som får prøve seg på ett av tippeligalagene i kveld. For eksempel har Vålerenga med 15-åringen Kamer Qaka i troppen mot Oppsal.