Brann-helt - men hvor lenge?

Tyrkiske klubber er ute etter Azar Karadas, og Brann-helten kan forsvinne om han ikke belønnes med fast plass på laget.

KAN FORSVINNE: Dagbladet vet at flere tyrkiske klubber er interesserte i Azar Karadas (t.v.). Og gårsdagens store helt kan bli nødt til å forlate Brann på jakt etter mer spilletid.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KAN FORSVINNE: Dagbladet vet at flere tyrkiske klubber er interesserte i Azar Karadas (t.v.). Og gårsdagens store helt kan bli nødt til å forlate Brann på jakt etter mer spilletid. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

BERGEN (Dagbladet): Brann - Fredrikstad 2-1.

Selv om Steinar Nilsen var kjapp til å framheve laget og ikke enkeltspillerne prestasjoner for opphentingen av Fredrikstad i går kveld, er det ingen tvil om at det var innbytternes festaften i Bergen.

Trippellykke
Ved pause kom Bjørnar Holmvik inn for en blek Jan Gunnar Solli, og bidro sterkt med sitt offensive spill og gode innleggsfot. Enda større lykke skulle de to neste innbyttene medføre:

Azar Karadas hoppet inn etter 53 minutter, og opp etter 66 minutter. Hassan El Fakiris innlegg fant pannebrasken til Brann-spissen, som kontant headet inn Branns utlikningsmål. Mens bergenserne hadde gitt Raio Piroja et billig ledermål tidlig i førsteomgangen, slet Brann tungt med å finne nettmaskene takket være en usedvanlig god Erik Bråthen i FFK-målet.

Straffemiss
Bråthen lot seg ikke stoppe av Karadas-målet, reddet et godt Erik Huseklepp-straffespark bare minutter senere, og trodde lenge han hadde sikret et viktig poeng for østfoldingene. Først tre minutter på overtid måtte Bråthen kapitulere — etter at den tredje Brann-innbytteren Armann Björnsson fikk kranglet inn et fint framspill av nevnte Huseklepp.

Ble superinnbytterne hyllet etter kampen, er framtiden for de to målscorerne høyst usikker.

Björnssons kontrakt går ut etter sesongen, og lite tyder på at det vil bli en fornyelse av Brann-kontrakten på den islandske landslagsspissen.

- Det var veldig gøy å bli matchvinner her i dag, sier Björnsson etter sin første scoring siden september 2007.

- Men jeg kan ikke si noe annet om framtiden min enn at jeg skal hjem å hvile nå.

- Azar er god nok
For Karadas er situasjonen i alle fall en smule lysere i et ellers stille overgangsmarked. Lite tilsier at den tidligere Premier League-proffen er tilfreds med en plass på benken - bare sju starter i årets serie - og spillerens agent er helt klar på at det ikke er rett sted for 27-åringen.

- Jeg mener Azar er god nok for dette laget, og synes han har vist det når han har fått spille i år.

- Dagbladet vet at det er flere tyrkiske klubber som vurderer ham.

- Ja, flere tyrkiske, men også klubber fra andre land på kontinentet har vært og sett ham i år. Men det er selvsagt en fordel at han spiller fast på Brann for at det skal bli noe mer, sier spillerens agent Jack Karadas til Dagbladet.

- Jeg har hørt ryktene, men jeg trives godt i Brann, er Azar Karadas rask til å understreke.

Steinar Nilsen tar imidlertid den usikre framtiden til sine to helter med knusende ro.

- Vårt fokus er kun på det som skjer i 2009 nå, 2010 får vi tenke på senere. Nå er jeg bare glad for de tre poengene, og at vi har klatret til en fjerdeplass.