Brann-helten: Utrolig viktig at vi endelig vinner

Svensk goalgetter sikret årets første seier.

Brann - Lillestrøm 2-0

BERGEN (Dagbladet): Brann sikret seg årets første trepoenger etter to scoringer av Jakob Orlov.

Første omgang begynte litt nervøst i Bergen.  Begge lagene har ikke fått noen god start på sesongen, og trengte et løft i solskinnet i Bergen.

- Utrolig viktig at vi endelig vinner, sier Jakob Orlov.

Orlov-dobbel Begge lagene hadde sine sjanser, men det ble sånn halvveis.  Begge lag hadde et par halvgode sjanser, men avslutningene ble litt halvhjertede.  Største sjanse kom ved Erling Knudtzon etter 39 minutter. Alene med brannkeeper burde han ha sendt gjestene i ledelse.

Brann åpnet best etter pause. Etter kun syv minutter sendte Fredrik Haugen ballen inn til styring i 16 meters feltet, og Jakob Orlov scoret med hodet. Sitt andre mål for sesongen.  Vakkert mål etter et flott angrep.

Bergen  20140421.
Eliteserien fotball 2014:  Brann - Lillestrøm.   2-0  ved Jakob Orlov i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20140421. Eliteserien fotball 2014: Brann - Lillestrøm. 2-0 ved Jakob Orlov i eliteseriekampen mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Etter scoringen ble det tidvis pankk i LSK- leiren. Brann overtok kontrollen, og ble drevet fram av et entusiastisk hjemmepublikum. Scoringen bidro nok også til en kollektiv antistress-pille for de rød-hvite.

I det 68. minutt var Orlov frampå igjen. Etter et innlegg fra Kristoffer Larsen, fikk brannspissen i mål fra fem meter. Branns nyinnkjøpte svenske har for alvor åpnet scoringskontoen.

ENDELIG I en ikke allverdens fotballkamp, fikk Brann endelig vist at de skal dominere hjemme. Lillestrøm på sin side hang med i 45 minutter, men så fikk de lite til, selv om de hadde noen småfarlige tilløp de ti siste minuttene.

Fortjent seier til hjemmelaget, uten å imponere. Betryggende for branntrener Norling som har ambisjoner om topplassering i år. For Brann var det også godt å se at spissen Orlov ha kviknet til for alvor. Han kan fort bli en av Tippeligaens toppscorere i år.