Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann herjet i Bergen. Men hvor var Strømsgodset?

Bergenserne dominerte stort på hjemmebane.

SEIER TIL BRANN: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SEIER TIL BRANN: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Brann-Strømsgodset 3-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet):

- Nei, hvor var vi? Vi var i alle fall ikke helt til stede og påskrudd. All honnør til Brann for en god kamp. For vår del så må vi lære av slike dårlige kamper. For dette var ingen hyggelig kveld i Bergen, sier Strømsgodset trener, Tor Ole Skullerud.

Ufyselige spilleforhold i Bergen. Regnet bøttet ned og banen var tung. Det så ikke ut til å plage hjemmelaget nevneverdig, som gikk ut i et forrykende tempo.

Hjemmelaget kunne fort puttet to scoringer i løpet av de første fem-seks minuttene.

Etter ni minutter tok Brann ledelsen. Et frispark fra Fredrik Haugen traff Torgeirs Børvens hode, og headingen dalte ned på bakerste stolpe der bergenser og midtbanespiller, Kristoffer Barmen dukket opp. Han fikk pirket Brann opp i ledelsen.

Veldig fortjent.

Strømsgodset var daffe
Brann fortsatte å dominere de første 45 minuttene. Hjemmelaget stod høyt, og lot ikke Strømsgodset få ro. Ballen gikk fort langs bakken, og gjestene greide ikke å skape èn farlig målsjanse, og var overraskende tamme i regnværet.

Spesielt ex-Brann-spiller Marcus Pedersen fikk høre latteren fra Store Stå hver gang han ikke fikk det til.

Siste halvdel av omgangen dabbet litt av, men Brann holdt på å stikke av med 2-0 etter 45 minutter. Nykommeren i rødt og hvitt, Torgeir Børven, fikk til en fin suser som snek seg like utenfor stangen. Strømsgodset var heldige som "slapp unna" med kun et baklengsmål i første omgang.

Selvmål punkterte kampen
Brann la seg bakpå etter hvilen. Strømsgodset kom litt mer inn i kampen, men i regnværet i Bergen hadde de ikke dagen.

Det er nok også Lars Vilsvik enig i. I det 70 minutt legger Branns Jakob Orlov inn et hardt innlegg fra høyre kant. Vilsvik er uheldig å løper ballen nærmest i eget mål.

Noen minutter senere er Branns sjefsservitør, Fredrik Haugen, på plass igjen. Et vakkert innlegg nikkes like nydelig i mål av Branns spiss Jakob Orlov, som kom innpå som innbytter i kveld.

Tøff kamp om spissplassen
- Vi har mange gode angripere i Brann. I det ene øyeblikket scorer jeg mot Tromsø (forrige seriekamp), mens i neste kamp blir jeg benket. Slik er livet. Kanskje det holder oss på tå hev å vite at ingen av oss har partoutkort på topp i Brann? I dag var jeg veldig giret da jeg fikk slippe til. Jeg tror alle Brann-spillerne koste seg i dag, sier Branns toppscorer med to mål, Jakob Orlov.

Brann storkoste seg i regnet, imponerte tidvis spillemessig og kunne fort ha scoret et mål eller to til. Gjestene på sin side vil nok glemme denne kampen så fort som mulig.

Ps! Det ble rapportert om litt over 8000 solgte billetter til kampen. Men rundt halvparten hadde møtt opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media