Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brann hjalp meg tilbake

Takknemlig cuphelt.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Det var liten tvil om hvem som var den store helten inne i Brann-garderoben. Alle journalistene flokket seg rundt den hjemvendte Belgia-proffen. Som var usedvanlig nøktern.

- Jeg kan ikke bli overrasket over å score mål. Men dette er en bekreftelse på at jeg fortsatt kan, sier Sæternes på det typiske «hadde du drømt om dette»-spørsmålet.

Men alt har ikke vært like greit for spissen. Karrieren i Belgia ble aldri noe eventyr og fortsatt har han et stykke igjen for å være helt på topp fysisk. Selv om det ikke virket slik i dag.

«Maksimale» blodverdier

- Dette er ikke den beste kampen jeg har spilt, men den mest effektive, sier han - fortsatt like nøkternt.

Sæternes fikk målt for lave blodverdier tre dager før semifinalen mot Stabæk. Ting kan tyde på at akkurat de var i orden på Ullevaal.

- I dag tror jeg de må ha vært i nærheten av det maksimale, sier han og gliser.

Mjelde avgjørende for valget

image: - Brann hjalp meg tilbake

Og du kan se at han er glad. Lykkelig for de tre målene i første omgang som drepte det som var av spenning. Men kanskje vel så lykkelig over at han nå bor i Bergen og ikke i Belgia.

- Jeg er glad for at jeg valgte Brann. Jeg er veldig takknemlig for at klubben har hjelpt meg med å finne tilbake til det jeg er god til. Spesielt Mons Ivar har betydd mye. Han var avgjørende for valget jeg tok, sier Sæternes.

Slik beskriver han forskjellen på tilværelsen i Bergen og Belgia:

- Nå gleder jeg meg til trening og kamp.

Beskjeden kar

Sier mannen som aldri tar helt av. Sæternes er ikke så glad i personfokus. Han er mest fornøyd med at han bidro til at Brann tar med seg pokalen hjem til Bergen.

Der skal han feire sammen med lagkameratene i kveld.

Men:

- Jeg stiller ikke opp på torget, sier han.

I alle fall ikke uten lagkameratene. Han vil ikke hylles alene.

Det blir for mye av det gode.

POPULÆR MANN: Alle journalistene ville ha en bit av tremålsscorer Bengt Sæternes i garderoben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media