Brann holdt nullen

Sofia: Brann har et utmerket utgangspunkt i mesterligakvalifiseringen etter 0-0 mot Levski Sofia onsdag.

De to lagene kjemper om den utfordrende æren å møte, sannsynligvis, Galatasaray i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde. Med 0-0 på bortebane fikk Brann akkurat det resultatet å gå på som de ville ha foran neste ukes hjemmekamp på Brann Stadion.

God forsvarsorganisering, mye løping og ikke minst eminent keeperspill av Ivar Rønningen sørget for det.

Defensivt

Trener Teitur Thordarson hadde annonsert at Brann reiste til Sofia for å forsvare seg - og det ble de pent nødt til enten de hadde planlagt det eller ei. Det bulgarske laget er ubeseiret på hjemmebane i serien siden 1997 (!), og trillet ball-i-hatt med bergenserne i første omgang.

Tilsynelatende. For Brann lå lavt med laget og slapp ikke hjemmelaget til mange målsjanser. Det var snarere Brann som fikk de største sjansene på kontringer.

Først sendte Geirmund Brendesæter Thorstein Helstad alene gjennom, men Helstads nedtagning på brystet ble for muskuløs, og han rakk ikke ballen igjen. Deretter dro Helstad selv seg fri og serverte ballen til Petter Furuseth Olsen, som mistet den.

Levskis midtbanegeneral Ilian Stoyanov hadde et kanonskudd fra 25 meter i stolpen, men det var så nærme de kom.

Brann kom aller nærmest to minutter på overtid, da innbytter Tommy Knarvik kom alene med keeper - men ballen ble reddet på streken.

(NTB)

HOLDT UNNA:Roy Wassberg (venstre) fra Brann i kamp med Georgy Ivanov.