Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann i bøtta

Branns eneste positive tanke på Ullevi var Martin Andresen. Som ikke var der, men som spiller mot Vålerenga i Royal League til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GØTEBORG (Dagbladet): - Martin kunne spilt her også, men jeg mener det er best at han får noen flere økter med skikkelig fotballtrening før han debuterer, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

- Derfor får han en omgang mot Vålerenga.

Og det skal langtidsskadde Martin Andresen være glad for. Hadde han debutert mot IFK Gøteborg i går kveld tror jeg nemlig han ville tatt til tårene. For Brann - laget som av mange er tippet som en av de heiteste gullkandidatene i Tippeligaen - var forferdelige. Eller som Mons Ivar Mjelde sa det da han brukte en av sine peneste formuleringer om spillernes innsats; - Skrekkelig dårlig.

Forbannet trener

- Dette er det dårligste vi har gjort i år, vi spilte en grisedårlig kamp, fortsetter Brann-treneren. - De som var utpå der var ikke villige til å blø for Brann-drakta. Og det finner jeg meg ikke i - jeg vil ha spillere som jobber som svin hver eneste dag. - Når det ikke er spilleglede og innsats blir jeg både forbannet og bekymret.

Så mye for gullkandidaten fra Bergen, altså - fire og en halv uke før seriestart. Mot Arne Erlandsens IFK - som ble feid 3-0 ut av Vallhall i en treningskamp mot Vålerenga for ei uke siden - var de sjanseløse i alle ledd.

- Verken jeg eller andre i Brann har snakket om seriegull, sier Mons Ivar Mjelde. - Sjøl om det gikk bra i fjor, og mange har forventinger til oss, forteller klubbens historie meg at det er forbudt å snakke i slike baner. For Brann har alltid vært en jojo-klubb - vi kan ikke snakke om å vinne noe som helst.

- Branns fokus er stabilitet - ikke seriegull. Fortsetter vi som i dag er vi nærmere 10. plassen enn topp fire i Tippeligaen, sier Mjelde.

For tynn stall

Martin Andresen, Martin Knutsen, Robbie Winters og Tom Sanne er alle skadet. Disse spillerne vil utvilsomt gi Mjelde flere valg og gjøre Brann sterkere. Men er det nok - og har Brann nok kvalitetspillere til å tåle skader?

Svaret er nei. 

- I hvert fall ikke mange på en gang, sier Mjelde. - Men det er ikke min jobb å tenke på det, jeg må forholde meg til de spillerne jeg har. Og akkurat nå er det Brann-stallen 2005. Om det kommer nye vet jeg ingen ting om.

- Hva plager deg mest akkurat nå?

- Borteformen vår!

«GRISEDÅRLIG»: - En grisedårlig kamp, sa trener Mons Ivar Mjelde. her er det Paul Schamer som har problemer med å følge Håkan Mild.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!