Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann i Dakar-depotet

Dramatisk oppladning før maratonetappen for Ullevålseter.

(Dagbladet.no): Onsdag kjørte Pål Anders Ullevålseter inn til en enormt sterk 2. plass på den 6. etappen i  Dakar-rallyet.

- Dette var utrolig gøy. Jeg holdt gassen gjennom hele veien, sier en storfornøyd Pål Anders Ullevålseter til Dagbladet.no.

Storm og dårlig sikt

Etappen var svært krevende, med myke sanddyner og mye vind.

- Sikten var ganske dårlig, og tre ganger måtte jeg grave løs sykkelen fra sanddyna. Den siste gangen hadde jeg utrolig flaks som kom løs. Om sanda der hadde vært like myk som den var andre steder, hadde jeg nok blitt stående, sier han.

Sammenlagt klatret Pål Anders fire plasser, fra 11. til 7. plass. Cyril Despres leder 12,37 minutter foran nordmannen.

- Det er ikke mye, men jeg kan ikke tenke på noe sammenlagtresultat nå. Alt kan skje. Carlo de Gavardo fra Chile, som var en av de som ble tippet å gjøre det bra, må nok kaste inn håndkleet etter dagens etappe, så det gjelder å være ydmyk. Slikt kan skje med alle.

Torsdag er det klart for starten på årets første maratonetappe, som går over to dager.

KONGEKJØRING: Pål Anders Ullevålseter overbeviste stort på dagens 6. etappe. Foto: Scanpix/EPA
KONGEKJØRING: Pål Anders Ullevålseter overbeviste stort på dagens 6. etappe. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

- Da er det fellesstart for første gang på 15-20 år, og det gleder jeg meg vanvittig til. Da gjelder det å komme seg langt foran i feltet, så man ikke havner bak støvskyene. Hvis det skjer kan man få store problemer, sier Ullevålseter.

Brann i depoet

På spørsmål om han klarer å glede seg til den 66 mil lange etappen, svarer Ullevålseter:

- Det gjelder på å ha små ting å se fram til. Jeg gleder meg til bensinfyllingene, som kommer etter 25 og 40 mil. Da kan man få seg litt å drikke og kommet seg en tur på do, flirer han.

Ullevålseter har nå gjennomført 6 av 16 etapper.

Dakar.no, Pål Anders\' offisielle nettside, melder i kveld at det har vært en brann i depotet. Brannen startet i et kjøkkentelt, og spredde seg raskt.

- Det er etter det jeg forstod på Pål Anders ikke snakk om personskader, og alt utstyret hans er uskadd, sier kona Solveig til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media