Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann i Framohallen

Brann i eliteserieklubbens hall: - Skikkelig trist

Framohallen, hallen til håndballklubben Fyllingen, sto i brann onsdag morgen.

BRANN: Framohallen i Bergen sto i brann i morgentimene onsdag. Foto: Vidar Gjesdal
BRANN: Framohallen i Bergen sto i brann i morgentimene onsdag. Foto: Vidar Gjesdal Vis mer

Daglig leder i Fyllingen Håndball i Bergen, Vidar Gjesdal, våknet opp til en lei beskjed onsdag morgen. Det brant nemlig i Framohallen i morgentimene.

Politiet fikk melding om brannen litt før klokka 06. Brannen spredte seg til taket i hallen, men ved 08-tida hadde brannvesenet kontroll. Politiet og brannvesenet mener ifølge NTB at brannen kan være påsatt.

- Det er selvfølgelig forferdelig trist, først og fremst for aktiviteten i hallen. Det er en del aktivitet vi antakelig mister i lang tid framover. Det er skikkelig trist for klubben, sier Gjesdal til Dagbladet.

Når Dagbladet snakker med ham onsdag morgen, er han på vei ut til Framohallen.

Aktivitet inntil i går

TRIST: Daglig leder i FyllingenBergen, Vidar Gjesdal.
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
TRIST: Daglig leder i FyllingenBergen, Vidar Gjesdal. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer

Han forklarer at det inntil i går var aktivitet i hallen, og priser seg lykkelig for at ingen var til stede når dette skjedde.

- Det var en stor turnering og cup i hallen i helgen. Så inntil i går var det stor aktivitet. Det var opprydning der i går, forklarer Gjesdal.

FyllingenBergen - klubbens herrelag - spiller i eliteserien. Kvinnelaget spiller i 1. divisjon. Nå må de trolig lete etter ny kamparena

- Hvis vi tenker på elitelaget, så blir vi uten hjemmehall en stund framover. Det vil si at vi må trene andre steder, og spille hjemmekamper andre steder. Det er trist, selvfølgelig, sier Gjesdal.

Påsatt?

BRANNSKADER: På Framohallen. Foto: Vidar Gjesdal
BRANNSKADER: På Framohallen. Foto: Vidar Gjesdal Vis mer

Bergens Tidende skriver at det først var snakk om at det var brann i noen paller, men det viste seg seinere at det dreier seg om åpne flammer og røyk fra takkonstruksjonen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 05.50. Rundt klokka 08.00 kunne Vest politidistrikt bekrefte overfor Dagbladet at brannvesenet nå hadde kontroll på brannen.

- Den er så godt som slukket, sier operasjonsleder Morten Rebnord til Dagbladet.

Ifølge BT var det ingen personer i bygget.

- Vi tar utgangspunkt i at brannen er påsatt, for de pallene begynner ikke å brenne av seg selv. Så her er det noen som har sørget for at det har begynt å brenne i pallene, noe som gjør at det nå brenner i hallen, sier brigadeleder Frank Åstveit til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media