Brann imponerte ikke Riise

Til tross for 1-5.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Branns mektige 5-1-seier mot Lillestrøm fikk Tom Nordlie til å fastslå at han aldri hadde sett et mer effektivt lag.

På tribunen satt en utestengt Bjørn Helge Riise - men han lot seg egentlig ikke imponere av annet enn at Brann satte sjansene sine.

- Om jeg er imponert? Nei, faktisk ikke. Brann er et godt lag, de er kompakte og scorer på sjansene sine. Det er den eneste forskjellen. De rundspiller oss ikke, og vi har ballen mest i 2. omgang. Brann lå for det meste og ventet, sier Riise til Dagbladet.no.

- Hvilket lag har imponert deg mest i Tippeligaen i år?

- Stabæk må være det beste laget vi har møtt. Når spillere som Alanzinho, Pall Gunnarsson og Tchoyi gjør greiene sine, er de innmari gode, mener han.

I Bergen brygges det gullpils med god grunn, ledelsen i Tippeligaen vokste til hele sju poeng etter overkjørselen på Åråsen. Viking er nærmest, deretter følger Stabæk og Lillestrøm.

Søndag kveld våget selv sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hansen, å ta i bruk tabuordet «gull».

- For å si det rett ut: Klart vi tar gullet. Vi gir ikke fra oss dette nå, sa han til Bergens Tidende.

SATT PÅ TRIBUNEN: Bjørn Helge Riise fikk ikke spille mot Brann på grunn av det røde kortet mot Stabæk, men selv om bergenserne knuste LSK 5-1, synes han effektiviteten var den eneste forskjellen på lagene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SATT PÅ TRIBUNEN: Bjørn Helge Riise fikk ikke spille mot Brann på grunn av det røde kortet mot Stabæk, men selv om bergenserne knuste LSK 5-1, synes han effektiviteten var den eneste forskjellen på lagene. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Bjørn Helge Riise tilhører ikke dem som allerede nå vil utrope Brann som vinnere.

- Jeg tror de vinner, men alt kan skje. Brann har driti seg ut før.

- Tror du resultatet fra Åråsen kunne vært annerledes om du og Frode Kippe hadde spilt?

- Det hadde nok ikke å smye å si. Vi har såpass bra tropp, sier han.

Brann imponerte ikke Riise
<B>TROR BRANN VINNER:</B> Men Riise påpeker at Brann har dummet seg ut før. Her i duell med Tijan Jaiteh da lagene møttes i Bergen tidligere i år.