Brann jaget endelig vekk bortespøkelset

Sesongens første borteseier kom i Skien.

SKIEN (Dagbladet): Odd - Brann 1-3

Mye har vært skrevet om Branns innsats på bortebane denne sesongen. Og med rette: Før kampen mot Odd i Skien sto bergenserne med null seirer på fremmed gress.

Det ble det ordnings på i kveld.

Martin Pusic scoret to av målene da Brann snudde fra 1-0 til 1-3 på Skagerak Arena. Dermed beholdt laget 6.-plassen på tabellen, men nærmet seg serieleder Rosenborg med tre poeng.

Brann avgjorde kampen de siste sju minuttene. Resultatet var ikke rettferdig ut fra spill og sjanser, men Brann var mest effetkive.

Sterk periode
Odd tok imot Brann i en meget sterk periode. Sist hjemmelaget tapte, var borte mot Rosenborg 14. juli.

For Brann har bortekampene vært et mareritt denne sesongen. To uavgjort - og åtte tap - var fasiten før oppgjøret i kveld.

Dette hadde oddssetterne hos Norsk Tipping merket seg. Odd ga pengene igjen 1,7 ganger, mot Branns 4,15.

Publikum hadde nettopp sattt seg, da det eksploderte på Skagerak Arena. Etter fire minutter la Niklas Gunnarsson ballen inn fra høyrekanten. Han fant Frode Johnsen, som vendte bort Birkir Mar Sævarsson - og klinket ballen i mål fra 10-11 meter.

En herlig prestasjon, og Brann-keeper Piotr Leciejewski kunne lite gjøre.

Ole Jørgen Halvorsen hadde også en brukbar Odd-mulighet kvarteret seinere. Han hadde fri bane mot mål, men tapte en duell om ballen med Leciejewski.

Odd hadde på dette tidspunktet god kontroll. Men i det 26. minutt utliknet Martin Pusic og Brann. Etter fram og tilbake inne i feltet, headet østerrikeren ballen i mål.

Første omgang kan kort oppsummeres slik: Odd åpnet best, mens Brann kom mot slutten.

Nordkvelle ut
Odd startet 2. omgang best. Men en strek i regningen var det at tidligere Brann-spiller Fredrik Nordkvelle måtte ut allerede etter fem minutter. Han kolliderte med Martin Pusic, og tok seg etterpå til kneet.

Inn for Odd kom en annen Fredrik - med Oldrup Jensen til etternavn.

Odd fortsatte presset, og et knippe tendenser tydet på at kampen ville vippe i hjemmelagets favør. De tilreisende Brann-supporterne tillot seg likevel å synge at "Gullet ska hem".

Midten av omgangen ble litt Hawaii. Du satt med følelsen av at første mål vinner.

Brann byttet blant annet ut en anonym Erik Huseklepp med Kristoffer Larsen - uten at dette hjalp med det første. Odd hadde de største sjansene.

Men det hjelper ikke med sjanser så lenge du ikke scorer mål. Det klarte derimot Brann. Sju minutter før slutt serverte Erdin Demir lekkert til Kristoffer Barmen. Han kom flygende mot Odd-keeper André Hansen, og skjøt ballen i mål.

Odd forsøkte i sluttminuttene, men klarte aldri å komme tilbake.

I stedet avgjorde Martin Pusic til 3-1 rett før slutt.

Dermed ble det en svært etterlengtet borteseier til Brann.