Brann jublet etter 0-4 i Trondheim

Det er ikke ofte Brann-tilhengerne jubler etter 0-4-tap for Rosenborg. Søndag spilte det liten rolle. Kvalikplass mot Sandefjord er reddet.

Hele Bergen vil nok i lang tid huske Stabæks innsats på Melløs. Hadde Moss vunnet, ville Brann vært klar for 1. divisjon og trolig økonomisk ruin. Men etter at Stabæk vant 7-2 mot Moss, får Brann to nye sjanser mot Sandefjord i kvalifisering.

I og med at Moss tapte, spilte det liten rolle hva det ble i Trondheim. Brann hadde før avslutningsrunden en teoretisk sjanse til sikker plass, men Bodø/Glimt, Sogndal og Bryne tok alle poeng. Dermed var det kun kvalifisering som gjaldt.

Teitur lettet

Brann-trener Teitur Thordarson var en lettet mann.

- Jeg er glad for kvalifisering. Vi får det tøft mot Sandefjord, men har to sjanser der det er helt opp til oss selv, sa islendingen, som har sagt at han blir med Brann ned i 1. divisjon dersom det skulle skje - og hvis han fortsatt er ønsket av Brann-ledelsen.

Men nå tror Thordarson på fornyet kontrakt.

- Normalt sett skal vi vinne mot Sandefjord over to kamper, sa han.

Eksiltrønder og Brann-kaptein Joachim Walltin kunne trekke et lettelsens sukk etter kampen. Nyheten om at Moss hadde tapt var gull verdt.

- Vi skal være glad for kvalik. I dag gikk vi høyt ut, men klarte ikke å holde trykket. Etter hvert ble det viktig å begrense nederlaget, sa Walltin.

Åpnet best

Brann åpnet sterkt i Trondheim. Laget presset høyt, men klarte ikke å få det viktige åpningsmålet. I stedet var det Rosenborg som tok ledelsen ved Odd Inge Olsen etter 32 minutter. To kjappe scoringer av eliteseriens toppscorer (for fjerde gang), Harald Martin Brattbakk, gjorde at det sto 3-0 ved pause. Brann var sjanseløse. Nå var det bare å håpe på hjelp fra Stabæk. Trond Fredrik Ludvigsen satte inn det eneste målet i 2. omgang.

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen var fornøyd. Seriemesteren avsluttet med stil.

- Mektig imponert

- Jeg er mektig imponert over spillerne. Jeg var litt redd for at de ville ta det for rolig i dag, men det skjedde ikke, sa Eggen etter sin siste eliteseriekamp som trener - i hvert fall i denne omgang.

- Brann presset oss tilbake i starten, men vi tok over og vant greit, sa Eggen.

RBK-kaptein Erik Hoftun mente laget ga Lerkendal-publikummet en verdig avslutning på enda en gullsesong.

- Vi er fornøyd. En bra kamp og en verdig avslutning, sa Hoftun.

Dermed var det to fornøyde lag i Trondheim søndag. Begge fikk det de kunne håpe på.

(NTB)