Brann jublet for ny kontrakt

Bergen jubler. Med 3-0 mot tabelljumbo Bryne er Brann i praksis sikret ny kontrakt i eliteserien.

11.159 tilskuere på Brann stadion fikk se Seyi George Olofinjana sette inn det forløsende 1-0-målet etter 17 minutter. Det var ingen stor 1. omgang i Bergen, men etter hvilen slapp Brann seg mer løs i skjebnekampen.

Martin Knudsen satte inn 2-0 etter 61 minutter, mens Raymond «Super-Ray» Kvisvik punkterte Brynes håp sju minutter før slutt med et vakkert frispark.

- Vi trodde det skulle bli tøffere, sa Kvisvik.

- Vi slapp oss mer løs etter pause og fikk til en del bra kombinasjoner. Selvtilliten i laget er bra, selv om vi tapte 6-0 mot Stabæk sist, konstaterte Kvisvik.

Den tidligere Austria Wien-proffen skal ha mye av æren for at det etter all sannsynlighet blir eliteseriespill i Bergen også neste sesong. Med seier gikk Brann opp i 31 poeng og avanserte til 7. plass på tabellen.

Seks poeng ned

Ned til Vålerenga på kvalikplass og Aalesund på nedrykksplass er det seks poeng når kun to serierunder gjenstår. Bryne er avhengig av et mirakel med sine 22 poeng. Bedre blir ikke situasjonen av at det er suverene Rosenborg som kommer til Jæren i neste runde. I siste kamp venter Aalesund på Kråmyra.

- Vi i Brann vet veldig godt hvordan det føles å ligge nede i gjørmen, var Raymond Kvisviks fortrøstningsfulle ord til gjestene.

Dette var Brynes tolvte bortetap av tolv mulige denne sesongen. Da hjalper det lite at Reine Almqvists mannskap stort sett er å regne med hjemme på Jæren. Bryne-treneren nekter likevel å høre snakk om 1. divisjon.

- Så lenge vi har en teoretisk sjanse til å klare det, vil vi gi alt, sa svensken.

- Gjorde vårt beste

Bryne-treneren tok spillerne sine i forsvar etter 0-3-tapet.

- Vi er bra fornøyd med kampen. Vi gjorde vårt beste, og da er det greit å tape, sa Almqvist.

1-0 til Brann kom etter at Robbie Winters hadde skutt i stolpen fra kort hold. Seyi George Olofinjana var først på returen, og det var lite å gjøre for Bryne-keeper Roger Eskeland.

Om Brann ikke var særlig sprudlende før hvilen, hadde Bryne enda mindre å vise til mot Brann-keeper Ivar Rønningen.

Et drøyt kvarter ut i 2. omgang ordnet Martin Knudsen 2-0 etter innlegg fra Winters, før Kvisvik knallet inn et frispark sju minutter før slutt.

NTB

KONTRAKTSJUBEL: Martin Knutsen, Seyi Olofinjana, og Raymond Kvisvik jubler for mål. I dag scoret de igjen og sikret Brann fornyet tippeligakontrakt.