Brann kan bli kastet ut

Handelsbanken truer med å kaste Brann ut fra sin egen stadion dersom aksjonærene ikke betaler klubbens gjeld.

Banken tilbød seg tidligere i november å slette gjelden til Brann på 60 millioner kroner dersom Brann ASA kunne betale 35 millioner kroner, men tilbudet ble avvist.

Nå sier Handelsbanken fra at Brann ikke kan være sikker på at en ny eier vil la klubben spille på stadion dersom klubbens ASA velger konkurs framfor å betale ned på gjelden.

- Vi har sagt at det i ytterste konsekvens kan ende med en utestenging av Brann fra stadion. Vi oppfordret aksjonærene til å ta ansvar. Banket har strukket seg langt ved å sanere mellom 40 og 45 prosent av gjelden, sier banksjef Dag Tjernsmo til Bergensavisen.

Brann-formann Magne Revheim tror imidlertid saken vil løse seg.

- Jeg opplever dette som et utspill i forhandlingene. Stadion er ikke privateid. Det er noe enhver bergenser har et forhold til, og jeg har vanskelig for å se at kommunen vil tillate at vi spiller kamp på Krohnsminde mens stadion blir jevnet med jorden, sier han.

- Jeg har fortsatt tro på at vi finner noen som er villig til å betale 35 millioner for anlegget. Så håper jeg at det kan gjøres i en konstellasjon som Brann er fornøyd med, sier Tjernsmo.