Brann kan få millionsmell

Nye momsregler kan gjøre nye Stadion 20 mill. dyrere.

(Dagbladet.no): Staten og idretts-Norge krangler om moms. Branns daglige leder Bjørn Dahl hevder at nye momsregler kan gjøre byggingen av nye Brann Stadion nærmere 20 millioner kroner dyrere.

- Dette kan dreie seg om så mye som mellom 10 og 20 millioner kroner i merkostnader for vår del, sier Dahl til BA.

Gir seg ikke

Også de nye stadionanleggene til Aalesund og Viking kan vise seg å gi baksmell.

Bakgrunnen er stridighetene i etterkant av den såkalte «Hunsbedt-dommen». En dom i Høyesterett i fjor tildelte rallyfører Ludvig Hunsbedt retten til momsfradrag ved kjøp av utstyr.

Dommen ga Aalesund og Viking mange moms-millioner i kassa - penger staten ønsker å få tilbake.

En tilsvarende sak skal snart opp i Høyesterett, og vil gi svar på om utgifter i forbindelse med bygging av stadionanlegg gir rett til momsfradrag.

I verste fall kan et tap i retten føre til en baksmell av dimensjoner for tippeligaklubbene.

MILLIONSLUK: Nye Brann stadion kan bli dyrere enn daglig leder Bjørn Dahl hadde håpet. Nå venter klubben i spenning på Høyesteretts avgjørelse. FOTO: SCANPIX
MILLIONSLUK: Nye Brann stadion kan bli dyrere enn daglig leder Bjørn Dahl hadde håpet. Nå venter klubben i spenning på Høyesteretts avgjørelse. FOTO: SCANPIX Vis mer

Tilskuertrøbbel

Brann ser med spenning på utfallet av dommen. Nylig nektet fotballforbundet Brann å ta inn flere tilskuere uten en større andel sitteplasser på anlegget.

For å få dispensasjon fra dette vedtaket vil forbundet ha detaljerte planer fra Brann om deres nye stadion. Men det kan ikke klubben oppgi uten å vite om de får momsfradrag eller ikke, og hvor stort dette eventuelt vil bli.

- Det kan komme på tale å stramme inn skruen. Det blir uansett ikke slik at refusjonsordningen blir tatt bort. Men det dreier seg om ganske mange penger. Og vi har ikke lyst til å bygge Stadion og få en overskridelse av en slik karakter i fanget etterpå, slår Dahl fast.

MOMS-BRÅK: Også Viking og Aalesunds nye stadionanlegg kan gi baksmell.