Brann kan få UEFA-cupplass

Er med i loddtrekning.

Takket være fair-spillende norske lag, er Brann kun en loddtrekning unna spill i Europa neste sesong.

Norge er alltid høyt oppe på fair play-listen til Det euroepiske fotballforbundet (UEFA), og i fjor havnet Viking i UEFA-cupen etter at Norge toppet listen.

I år var det svenskene som stakk av med topplasseringen, og klubben Gefle kan belage seg på en utenlandstur til sommeren.

Men det er fortsatt to klubber til som skal ut i Europa. Disse to blir trukket ut blant de ti mest fairspillende landene etter Sverige.

Og nær sagt som vanlig er Norge blant disse. Etter 31. mai var Norge på sjuendeplass med 8084 poeng, mens Frankrike på 12. plass hadde 7993 poeng.

Om Norge står på en av de to lappene som blir trukket ut i pausen i EM-finalen i U21 søndag, er det Brann som får muligheten til å prøve seg i UEFA-cupen.

Fra før av skal Lyn og Start spille i 1. kvalifiseringsrunde i sommer, mens cupmester Molde kommer inn i 2. kvalifiseringsrunde.

De andre ni nasjonene som har muligheten til å få en ekstra plass er: Finland (Mariehamn), Belgia (Roeselare), Estland (Tammeka Tartu), Latvia (Riga), Nederland (NAC Breda), Sveits (FC Aarau), Slovenia (ikke avgjort), Wales (Haverfordwest) og Tyskland (Borussia Dortmund).

(ANB)