KAN HA BLITT LURT: Brann har blitt dratt inn i svindelsaken i Bergen, hvor en tidligere kommuneansatt skal ha gjort økonomisk underslag for mellom fire og seks millioner kroner, ved å endre kontonummeret på utgående fakturaer til sitt eget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KAN HA BLITT LURT: Brann har blitt dratt inn i svindelsaken i Bergen, hvor en tidligere kommuneansatt skal ha gjort økonomisk underslag for mellom fire og seks millioner kroner, ved å endre kontonummeret på utgående fakturaer til sitt eget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Brann kan ha blitt lurt for flere hundre tusen kroner av spillavhengig kommuneansatt

Mannen skrev sitt eget kontonummer på fakturaene.

(Dagbladet): Dagbladet skrev i går om en kontoransatt i Bergen kommune som er politianmeldt for økonomisk underslag. Totalt kan det dreie seg om mellom fire og seks millioner kroner.

Spillavhengig Forsvarsadvokat Kai-Inge Gavle sier til Dagbladet at hans klient lider av spillavhengighet.

- Han har en doagnose som har navnet patologisk spillelidenskap. Dette er noe han har slitt med i mer enn 10 år. Han har levd et dobbeltliv og har skjult dette for familie og kolleger. Nå har det kommet som et sjokk for alle rundt ham, sier Gavle.

Kan ha lurt Brann I dag skriver Bergens Tidende at mannen gjennom sin jobb har trikset med faktuarer, og endret kontonummeret til sitt eget på utgående fakturaer.

De skriver videre at også sportsklubben Brann skal ha blitt rammet av underslaget.

Avisen skriver at det for Brann skal dreie seg om flere hundre tusen kroner, og daglig leder Roald Bruun-Hanssen i SK Brann bekrefter overfor BT at klubben har hatt et kundeforhold til Bergen kommune.

- Vi er blitt fakturert for leie av utstyr og mannskap i forbindelse med driften av Brann stadion. Men det er noen år siden den avtalen ble avviklet, sier han.

Han sier videre at klubben ikke har blitt kontakten i den aktuelle saken.

Pågått i 10 år Bergen kommune har gått til politianmeldelse og avskjediget den ansatte.

Underslaget skal ha pågått i en periode på om lag 10 år, men ble kjent først tirsdag denne uken.