TRAKK SEG: Det ble et dramatisk valg av nytt styre i Brann i går kveld, da nyvalgt styreleder Kjell Tennfjord valgte å trekke seg bare 75 minutter etter at han ble tildelt vervet. Samtidig trakk blant andre Liv Grete Skjelbreid seg.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TRAKK SEG: Det ble et dramatisk valg av nytt styre i Brann i går kveld, da nyvalgt styreleder Kjell Tennfjord valgte å trekke seg bare 75 minutter etter at han ble tildelt vervet. Samtidig trakk blant andre Liv Grete Skjelbreid seg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Brann-kaoset: Derfor trakk Liv Grete seg

- For mange skjulte agendaer.

(Dagbladet): Det ble et dramatisk valg av nytt styre i Brann i går kveld, da nyvalgt styreleder Kjell Tennfjord valgte å trekke seg bare 75 minutter etter at han ble tildelt vervet.

Nå venter derfor en ekstraordinær generalforsamling for Brann, der de skal få et nytt styre på plass.

Idet Tennfjord annonserte at han valgte å trekke seg, ga han den samme beskjeden for Tom Georg Olsen, Arild Christiansen og Liv Grete Skjelbreid.

Nå forteller sistnevnte hvorfor hun valgte å trekke seg som styremedlem.

Derfor trakk hun seg - Jeg takket ja til å sitte i styret fordi Brann alltid har vært klubben i mitt hjerte. Jeg hadde samtidig en ambisjon om å bidra til en bedre prestasjonskultur. Mitt inntrykk nå er at det er mer en posisjonsorientering enn en prestasjonsorientering i klubben. Det har jeg ikke greid å påvirke, og derfor valgte jeg å trekke meg, sier den tidligere skiskytteren til Bergens Tidende.

- Det er for mange skjulte agendaer i klubben, legger hun til.

Tennfjord, Skjelbreid, Christiansen og Olsen valgte å trekke seg som en konsekvens av at Åshild Samnøy ble valgt inn på benkeforslag. Skjelbreid understreker at hun ikke har noe imot henne som person.

- Det er viktig for meg å klargjøre at dette ikke handler om Åshild som person. Hun er bare snill, og dessuten genuint opptatt av Brann og klubbens historie. Jeg tror hun kunne gått over lik for Brann, sier hun.

Tilbød å trekke seg Overfor Dagbladet forteller Tom Georg Olsen at han tilbød seg å trekke seg for å avverge kaostilstandene valget førte til.

- Jeg skjønte tidlig på stemninga i salen at benkeforslaget ville gå inn. Overfor Kjell tilbød jeg å trekke meg slik at de tre andre kandidatene ble valgt og vi hadde sluppet rabalderet som fulgte. Min forutsetning var at Kjell fortsatte som styreleder.

Benkeforslaget Samnøy ble stemt inn på bekostning av Sandnes. Det skilte 20 stemmer mellom dem.