YDMYKET: Erik Huseklepp og Brann ble ydmyket på Høddvoll i går - akkurat som i 2012. Dermed rykker både Hødd og nabo Åsane ifra på tabellen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
YDMYKET: Erik Huseklepp og Brann ble ydmyket på Høddvoll i går - akkurat som i 2012. Dermed rykker både Hødd og nabo Åsane ifra på tabellen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Brann-kapteinen Huseklepp: - Åsane er Bergens beste lag

Tunge tider for eks-landslagsspilleren.

ULSTEINVIK (Dagbladet): Cupsemifinaletapet på Høddvoll i 2012 var starten på en rekke av nedturer for SK Brann.

Siden har det stort sett bare gått én vei, og i går kom et foreløpig bunnpunkt.

Også det kom på Høddvoll. Brann ble ydmyket og utklasset med sifrene 0-3 borte mot Hødd.

- Det er flaut å tape med slike sifre. Vi var ikke «på». Vi var ikke klare til kamp. Vi var ikke mentalt til stede, innrømmer Erik Huseklepp overfor Dagbladet.

Han har imidlertid ikke noe godt svar for hvorfor de ikke var det.

- Nei, dessverre ikke. Forhåpentligvis var dette bare et engangstilfelle, sier Huseklepp, som var Branns kaptein mot Hødd.

- Hvordan går det med Brann hvis det ikke var et engangstilfelle?

- Det tør jeg ikke tenke på, og det skal jeg ikke tenke på. For dette skal ikke gjenta seg, sier den tidligere landslagsvingen.

Nest best i byen Men nedturene har gjentatt seg mange ganger for OBOS-ligaens mest stjernespekkede lag.

Det var ikke slik det skulle gå da «frelseren» Rikard Norling tok over Brann-skuta før fjorårets sesong. Både Norling og Demidov uttalte at kun én ting var godt nok for Brann i 2014: seriegull.

Det slo omtrent så feil som det kunne gjøre. For Brann rykket i stedet ned.

I år prøver de igjen: Kun opprykk er godt nok. Men foreløpig ser de ikke veldig lyst ut.

Mens Hødd er helt med i toppen etter sju poeng på tre kamper, ser det verre ut med Brann og deres fire poeng. Nå er avstanden opp til lillebror Åsane på tabelltopp hele fem poeng.

- Hvem er Bergens beste lag?

- Tabellen sier Åsane, og tabellen lyver vel aldri? Ifølge tabellen er Åsane Bergens beste lag akkurat nå, sier Huseklepp med et lurt smil.

Dermed kan heller ikke de bergenserne som anser som Bergen et eget land, kalle Brann for best i «landet» akkurat nå.

Dårlig oppvarming Brann skulle i går revansjere det ydmykende semifinaletapet mot Hødd i 2012, men ble i stedet ydmyket på ny.

Storklubbens møte med OBOS-ligaen er ingen dans på roser. Mot Hødd så det mer ut som et mareritt på torner.

For ingenting fungerte for ligaens desidert mest stjernespekkede lag. Ikke engang før kampen var det gode takter å se.

- Jeg merket allerede på oppvarmingen at vi ikke var på. Det var noe som manglet, forteller Rikard Norling til Dagbladet.

- Vi var ikke på under oppvarmingen, men vi har gnistret til tidligere likevel, sier Vadim Demidov.

Det gjorde de imidlertid ikke på Nye Høddvoll i går. Imponerende 3003 tilskuere fikk se drømmereprisen på cupsemifinalen for tre år siden.

Aursnes slo til igjen Pål André Helland og Fredrik Aursnes, som da var 16 år, hadde hovedrollene den gang. I går var det Hellands erstatter, Eirik Ulland Andersen, og nå 19 år gamle Aursnes som tok seg av ydmykelsen av Brann.

Først lurte Ulland Andersen seg bak Brann-forsvaret to ganger og scoret ved begge tilfellene. Dernest ble marerittet et faktum da stortalentet Aursnes gjorde som i 2012 og banket inn 3-0 på magisk vis.

- Det var veldig moro. Det bruker å være gøy å spille mot Brann. Jeg synes vi hadde full kontroll gjennom hele kampen, forteller Aursnes.

- Det er veldig kjekt å score. Brann er et lag vi forventer skal kjempe i toppen, så 3-0 over dem er meget sterkt, sier midtbanetalentet.

DÅRLIG START: Branns ferd mot Tippeligaen blir vanskeligere enn mange bergensere hadde håpet. I går ble det 0-3-tap mot Hødd.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DÅRLIG START: Branns ferd mot Tippeligaen blir vanskeligere enn mange bergensere hadde håpet. I går ble det 0-3-tap mot Hødd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer