Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann leder med syv poeng på Rosenborg

Brann kjørte over Tromsø

Steffen «Lie Skårevik» sørget for to ganger nettsus, og mye moro i Bergen da Brann vant 3-0 over Tromsø.

Under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion. Steffen Lie Skålevik i front scoret to mål da Tromsø ble sendt nordover med 3-0-tap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion. Steffen Lie Skålevik i front scoret to mål da Tromsø ble sendt nordover med 3-0-tap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
  • Brann - Tromsø 3-0

(Dagbladet): - Jeg kan leve med "Skårevik", gliser Steffen Lie Skålevik, som med to scoringer er oppe i fem mål. Nå er det bare Marcus Pedersen fra Strømsgodset som har scoret flere mål.

I utgangspunktet lå det an til en jevn batalje i Bergen. Tromsø har omsider funnet formen, og stod med null tap på de siste fem kampene. Brann ubeseiret i år.

Men: Rødtrøyene er ikke lett å skubbe seg på. Et bunnsolid forsvar, en god midtbane, og spillere i alle ledd som scorer. Det ble ikke jevnt. Tidvis overkjørte Brann nordlendingene.

Voldsomt trøkk
Brann startet i et voldsomt tempo. Og det første kvarteret fikk knapt gjestene fra nord låne ballen i det hele. Brann skapte en del småfarlige sjanser, men det var først etter 18 minutter at det ble nettsus bak Jacob Karlstrøm i TIL-målet.

Da knallet Branns venstreback, Gilli Rolantsson av fra kanten av TILs 16-meter. Ballen føk langs gresset, og via en gammel Brann-spiller, TIL-kaptein Simen Wangberg, og i mål.

Full kontroll
Vertene hadde stort sett full kontroll på kampen i første omgang. Men selv om TIL tider ble svimle, så kunne de fort scoret to mål. I det 32. minutt tabber Branns keeper seg på en utboksing, og Robert Taylor bør score, men Branns Bismar Acosta leser spillet mesterlig, og redder med hodet på streken.

Noen minutter etterpå scorer Brann igjen. Steffen Lie Skålevik som scorer etter en forsvarstabbe av Robert Taylor.

Minuttet etterpå bør også Runar Espejord score, men her er Branns keeper, Samuel Sahin-Radlinger mer våken.

De første 45 minuttene var årsbeste av Brann. Tromsø hang ikke med i svingene, men med litt mer flaks kunne de scoret to mål. Men på den annen side; Brann kunne scoret fire mål før pause.

Dagens mann
Etter pause gikk tempoet ned. Kampen ble mindre velspilt, men Brann fortsatte å ha et overtak. Dagens mann på banen ble Branns Steffen Lie Skålevik. Mannen som ble utleid til Start i fjor, fordi han ikke ble funnet god nok, har fått et voldsomt comeback i Brann-drakten.

Skålevik, som også blir kalt «Skårevik», løper og løper og løper. I det 61 minutt fikk han god drahjelp av Branns turbo på høyrekanten, Gilbert Koomson. Sistnevnte fikk presset TILs forsvar såpass at ballen havnet inne i 16-meteren hos Skålevik. Han rundet elegant keeper, og satt 3-0 i nettet.

Under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion. Steffen Lie Skålevik knaller inn 2-0 til Brann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann stadion. Steffen Lie Skålevik knaller inn 2-0 til Brann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Skålevik har dermed fem mål i årets serie, og klatret dermed opp på tredjeplass på toppscorerlisten.

Mal på et topplag
TILs trener, Simo Valakari var naturligvis skuffet etter kampen.
- Vi ønsker å være et topplag, men i dag hadde vi ikke en mulighet. Brann er et topplag. De er effektive og gode i alle ledd. I kveld viste de oss hva som er malen på et topplag i Eliteserien. Vi må løfte oss flere hakk om vi skal matche bergenserne, sier TILs trener.

Brann leder nå med syv poeng på Rosenborg etter åtte kamper. Bergenserne har bare sluppet inn to mål så langt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media