- Brann klarte ikke spille ball mot Rosenborg

Martin tror bergenserne vil legge seg bakpå mot Vålerenga.

MÅ FØRE KAMPEN: Martin Andresen tror Brann vil legge seg bakpå mot Vålerenga i kveld. Foto: ARNT E. FOLVIK
MÅ FØRE KAMPEN: Martin Andresen tror Brann vil legge seg bakpå mot Vålerenga i kveld. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

|||• Direkte fra klokka 18: Følg Tippeligaen direkte i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Brann klarte nesten å få med seg ett poeng fra hjemmemøtet mot Rosenborg for en uke siden, men unggutten Markus Henriksen avgjorde til trøndernes fordel.

Vålerenga-trener Martin Andresen var til stede på stadion og han ble ikke skremt av det han så av Brann.

Bergenserne kommer i kveld til Ullevaal, en kamp Vålerenga må vinne for å i det hele tatt holde liv i litt av den gullspenningen som gjenstår.

Sterke hjemme Andresen regner med at Brann kommer til å legge seg bakpå fra start, for han mener de ikke har kvalitet nok til å spille ut Vålerenga.

- De prøvde å spille ball mot Rosenborg, men det var ikke noen suksess. Jeg regner med at de går tilbake til det å legge seg bakpå og kontre mot oss, sier VIF-sjefen til klubbens hjemmeside.

Vålerenga har - bortsett fra to 0-0-kamper - vunnet alt på hjemmebane denne sesongen. Det må de fortsette med, skal de ha noen som helst forhåpning om å ta igjen RBK-forspranget på sju poeng.

Siden Vålerenga spiller seinkamp i kveld, vet de om de vil ha mulighet til å kutte ned forspranget til fire poeng før de løper ut på Ullevaal-matta.

Gullfeiring? Etter seieren på Brann Stadion forrige søndag feiret RBK-gutta som om de hadde vunnet Tippeligaen. De spilte luftgitar foran fansen og inne i garderoben holdt Anthony Annan og Nils Arne Eggen trommeshow.

Martin Andresen smiler litt når han tenker på feiringen, for kanskje gir det ham litt større tro på at de har innkassert gullet litt i tidligste laget. Feiringen var også mye av grunnen til at han faktisk trodde Follo kunne greie det de var levnet mikroskopiske sjanser til å greie - å slå Rosenborg ut av cupen.

- Det lå litt i kortene at det kunne skje. Det så ut som RBK hadde fått seriegullet etter at de mobiliserte voldsomt mot Brann. Og så har de Godset til helga, det var ikke til å unngå en undervurdering der, sa Martin til Dagbladet tidligere denne uka.

- Men så det ut som RBK innkasserte seriegullet ut fra jubelscenene i Bergen?

- Det så sånn ut.

Like mange plussmål Rosenborg spiller borte i Drammen i kveld, i det som blir et møte mellom en cupfinalist og en tapende semifinalist.

Det er lenge siden folk begynte å dele ut gullmedaljer til trønderne, men noen vil kanskje gi Vålerenga et lite halmstrå etter at RBK gikk på tidenes cupbombe mot Follo på onsdag.

Vålerenga møter Rosenborg på Lerkendal neste helg, og med tre Oslo-poeng der kan det bli spennende i serieavslutningen.

I så fall kan det bli veldig spennende.

Før denne runden har nemlig RBK 29 plussmål - nøyaktig det samme som VIF, som har åtte flere scorede mål. Og vi skal ikke lenger tilbake enn til 2004, hvor serien også ble avgjort på målforskjell.

Da var Rosenborg hakket foran Vålerenga, takket være flere scorede mål.

SENKET BRANN: Markus Henriksen scoret to av målene da Rosenborg vant 3-2 mot Brann for en uke siden. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
SENKET BRANN: Markus Henriksen scoret to av målene da Rosenborg vant 3-2 mot Brann for en uke siden. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer