Cupens 4. runde

Brann knust, ydmyket og utslått

Disse lagene er klare for cupens kvartfinaler. I to kamper spilles det ekstraomganger.

<strong>JUBEL:</strong> Brann fortviler, Ranheim jubler. Det ble gjengangsmelodien i kampen. Foto: NTB scanpix
JUBEL: Brann fortviler, Ranheim jubler. Det ble gjengangsmelodien i kampen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Ranheim - Brann 4-0
 • Viking - Stabæk 5-2
 • Kristiansund - Odd 1-2 (etter ekstraomganger )
 • Kongsvinger - Mjøndalen 0-3
 • KFUM - Tromsdalen 2-1
 • Fram Larvik - Bærum 3-1
 • Haugesund - Strømmen 2-0 (etter ekstraomganger)

Brann og Bergen by tørster etter et cupgull. Ikke siden 2004 har laget fra Norges nest største by gått til topps i turneringen.

Brann er i tetsiktet i Eliteserien, men drømmen om en etterlengtet cuptriumf fikk seg et skudd for baugen allerede etter 12 minutter.

Magnus Blakstad mottok en heading innenfor 16-meteren, tok ballen med seg videre med et flott medtak, og banket den på lekkert vis i lengste hjørne. Fem minutter etter pause doblet Mads Reginiussen ledelsen. Michael Karlsen holdt Vito Wormgoor unna, fikk ballen med seg inn i feltet, og spilte den ut til lagkameraten. Reginiussen var sikker i avslutningsøyeblikket, og sendte Ranheim et steg nærmere kvartfinalen.

En halvtime før slutt økte Ranheim igjen. Hjemmelaget tok en kort corner, men fikk etter hvert fått slått inn i feltet. Ballen endte på bakerste stolpe, ble headet tilbake inn i feltet og feid i mål av Ola Solbakken. Seks minutter seinere satte Blakstad inn sitt andre for kvelden og det sto 4-0.

Ydmykelsen var komplett for Brann, og ved full tid kunne Ranheim juble for avansement.

Saken oppdateres!

Målfest i Stavanger

Også i Stavanger møttes to eliteserielag, og kampen mellom Viking og Stabæk utviklet seg raskt til en ekte målfest.

Når det ene laget scoret, slo det andre umiddelbart tilbake.

 • 8 minutter: Johnny Furdal gir Viking en tidlig ledelse.
 • 10 minutter: Raymond Gyasi svarer for Stabæk med en gang.
 • 18 minutter: Daniel Braaten gir gjestene ledelsen for første gang.
 • 21 minutter: Rolf Daniel Vikstøl utlikner for Viking.
 • 23 minutter: Kristian Thorstvedt gir hjemmelaget ledelsen igjen.

23 minutter spilt og fem scoringer servert til publikum i sola på Viking stadion. Deretter roet det seg ned en god stund i Stavanger.

Franck Boli ble utvist etter 55 minutter, noe som åpnet døra for flere scoringer. Før kampslutt ga Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland 5-2, og Viking var definitivt videre til kvartfinalen.

To kamper til ekstraomganger

Kristiansund mot Odd var den siste rene Eliteserie-duellen.

Det var en jevnspilt kamp på Nordmøre, og det tok langt tid før den første scoringen kom. Men et kvarter før slutt ble det endelig jubel på Kristiansund stadion.

Hjemmelaget kjørte kontra og stormet mot Odd-forsvaret. Sondre Sørli gikk på løp og ble spilt gjennom av Torgil Gjertsen. Alene med keeper var Sørli sikker og sendte Kristiansund i ledelsen. Åtte minutter før slutt utliknet Odd ved Tobias Lauritsen, som banket ballen inn på volley.

I ekstraomgangene fullførte Odd snuoperasjonen. Sander Svendsen mottok ballen på bakerste stolpe, og satte inn 2-1 fra kloss hold. Det ble også sluttresultatet.

Også kampen mellom Haugesund og Strømmen gikk til ekstraomganger etter 0-0 ved full tid.

Der var det Ibrahima Kone som ble redningsmannen for eliteserielaget. Hjemmelaget presset, og innbytteren fikk uttelling da han fikk ballen fem meter fra mål. Martin Samuelsen sikret seieren da han satte inn 2-0 like etterpå.

Sensasjonene møttes

Fram Larvik sjokkerte ved å slå ut Strømsgodset i forrige runde. Bærum gjorde det samme da de sendte Vålerenga ut av turneringen. Onsdag møttes de to sensasjonslagene hverandre i Larvik.

Hjemmelaget fikk en svært god start da Mame Mor Mor Ndiaye satte inn 1-0 etter åtte minutter. 2.-divisjonsklubben har vind i seilene, og doblet til 2-0 ved Herman Solberg Nilsen like før pause. Plutselig hadde miniputten i hvert fall ett bein i kvartfinalen.

Bærum slo tilbake fra 0-2 til 5-3 mot Vålerenga i forrige runde, og 25 minutter før slutt tente Daniel Berg håpet om en ny snuoperasjon 2-1 i Larvik. Fram klarte imidlertid å holde unna, og med 3-1-scoringen ble avansementet sikret.

Storseier for Mjøndalen

Mjøndalen var det et av to eliteserielag som ikke møtte et lag fra samme divisjon. Bruntrøyene var på besøk i hos OBOS-klubben Kongsvinger.

Hjemmelaget fikk en mann utvist i den første omgangen, og da blir det vanskelig mot antatt sterkere motstand. Kun fire minutter var spilt etter sidebytte før Mjøndalen tok ledelsen.

Bortelaget fikk avsluttet, keeperen ga retur, og fra kort hold fikk Stian Semb Aasmundsen en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Sondre Solholm Johansen økte til 2-0 et kvarter seinere, og Kongsvingers oppgave var blitt tilnærmet umulig. Semb Aasmundsen satte etter hvert sitt andre for dagen, og 3-0 ble også sluttresultatet.

Overtidsdrama

KFUM Oslo er inne i en fantastisk sesong i OBOS-ligaen hvor de ligger på 3.-plass. Nå har man begynt å snakke om opprykk i den lille Oslo-klubben. I forrige runde ble Nest-Sotra feid av banen med 4-0. I kveld kom Tromsdalen på besøk.

De hadde tatt den lange turen fra nord etter en svært overraskende seier over Sarpsborg i forrige runde. Tromsdalen har tapt ti og spilt uavgjort to ganger i OBOS-ligaen, og ligger desidert sist i divisjonen. I cupen har det gått bedre, og til pause sto det 1-1 mellom lagene.

Det holdt seg helt til to minutter på overtid. Da satte Stian Sortevik inn sitt andre for kvelden og sendte KFUM videre til kvartfinalene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer