Brann knust

Stabæk lekte med Brann og sendte bergenserne tilbake i nedrykkskampen.

Varselslampene lyser igjen rødt for rødtrøyene fra Bergen, som leverte årsverste på Nadderud. Vertene ga seg ikke før det sto 6-0 i målprotokollen. Brann har nå sluppet inn flest mål i eliteserien, og møter tre bunnrivaler i de siste kampene.

- Vi kan ikke fremstå slik vi spilte i dag i den situasjonen vi er, innrømmet en sint Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Brann-treneren var oppgitt over at hans lag ikke gjennomførte kampen slik de var blitt enige om, og lot ingen slippe unna ansvaret.

- Dette var kollektiv svikt, sa Mjelde.

Sjokkstart

Allerede i kampens første minutt startet problemene for Branns bakre rekker. Den unge keeperen Håkon Opdal, valgt foran mer rutinerte Ivar Rønningen, feilberegnet et innlegg fra høyre, og midtbanesjef Martin Andresen var ikke sen om å dundre ballen sikkert i det åpne målet.

Opdal fikk en liten revansj kvarteret senere, da han reddet en Thomas Finstad-avslutning fra kloss hold. Tidligere var imidlertid både keeperen og Brann heldige, da Inge André Olsen presterte å heade over målet stående nesten på målstreken.

Lagene hadde ballen omtrent like mye, men gjestene fra Bergen virket håpløst tannløse da de nærmet seg sekstenmeteren. Litt av årsaken var nok at Stabæk hadde fått tilbake Mike Kjølø og Inge André Olsen, to av sine faste forsvarere, siden uavgjortkampen mot Vålerenga. Det sikret den tryggheten bakover som rødtrøyene fra Bergen aldri hadde.

Vertene slet heller ikke lenge med effektiviteten. På sjanse fire og fem scoret nemlig spissene, som var blitt utfordret av trener Gaute Larsen i programmet, på eksemplarisk vis: Først fikk Peter Sand altfor lett heade ned i hjørnet etter et frispark fra midt på halvdelen, fem minutter senere vendte Thomas Finstad lekende lett bort Roy Wassberg og knallet ballen i lengste hjørne.

Mange mål i oppgjørene mellom Stabæk og Brann er ikke uvanlig. Vårkampen på Brann stadion endte 3-3 etter en dramatisk opphenting av gjestene, men tankene etter førsteomgangen gikk allerede da mot en mulig reprise av hjemmelagets 7-1-seier på Nadderud for tre sesonger siden.

Flere tabber

Annenomgangen kunne blitt annerledes om Seyi Olofinjana hadde scoret på supersjansen helt i starten, men alene foran mål klarte han bare en svak heading rett på Jon Knudsen.

Stabæk-keeperen leverte en god kamp, og presterte også bra redninger på skudd fra Petter Furuseth Olsen, Jan Tore Ophaug og Robbie Winters etter som omgangen skred frem.

I den andre enden av banen var det ikke samme standard. Håkon Opdal og Roy Wassberg sviktet i kommunikasjonen kvarteret før slutt, noe som resulterte i et klumsete selvmål og det siste nådestøtet til den selvtilliten og troen noen måtte ha hatt igjen.

- Fra 4-0 og inn gir de helt opp, mente Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Går for medalje

Det resulterte i ytterligere to mål på overtid, fra Inge André Olsen etter en klar keepertabbe, og fra Thomas Finstad på en heading.

- Vi bestemte oss for å ta utfordringen og gå for medalje. Vi er lei av fjerdeplasser og holdt et forrykende tempo i dag. Sterkt av oss å score seks mål og holde nullen, sa Stabæks trener etter den sjette kampen på rad uten tap.

- Stabæk viser at de vil vinne. Vi håper vi skal gjøre det, men gjør ikke tingene som kreves, oppsummerte Mons Ivar Mjelde.

Med 46 innslupne mål er Brann det dårligste laget defensivt i eliteserien, og med kamper mot Bryne, Tromsø og Vålerenga igjen er alt åpent i bunnstriden.

(NTB)

YDMYKET: Det var ikke hyggelig å være Brann-spiller på Nadderud i kveld.