Eliteserien 2023

Brann knust

Sarpsborg 08 herjet på eget gress, og påførte Brann deres andre tap for sesongen.

2-0: Sarpsborg-spillerne jubler for 2-0-scoringen til Victor Torp. Foto: Christoffer Andersen / NTB
2-0: Sarpsborg-spillerne jubler for 2-0-scoringen til Victor Torp. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg 08 - Brann 2-1 (2-0)

Brann har startet retursesongen i Eliteserien på brennhett vis, men lørdag ble Sarpsborg hakket sterkere på østlandet.

Etter å ha sluppet inn to mål før pause, var det et stort fjell som skulle klatres for bergenserne. Ett trøstemål av Bård Finne var ikke nok til å redde poeng.

Sarpsborg tar dermed sin første seier på hjemmebane for sesongen. 19 år gamle Leander Øy var strålende fornøyd med å ha senket et av Eliteseriens formlag.

Sarpsborg 20230513. Sarpsborg 08s keeper Leander Øy i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Brann på Sarpsborg Stadion.Foto: Christoffer Andersen / NTB
Sarpsborg 20230513. Sarpsborg 08s keeper Leander Øy i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Brann på Sarpsborg Stadion.Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer

- Det var ubeskrivelig godt. Det er deilig å slå bergenserne når jeg er vestlending selv, sa han til TV 2 etter kampen.

Danske Mikkel Maigaard stanget inn 1-0 på bakre stolpe etter drøyt tjue minutter spilt, på et strålende innlegg fra Joachim Soltvedt.

Landsmann Victor Torp doblet ledelsen kort tid før pause etter å ha blitt servert på blank kasse av Ramon-Pascal Lundquist. Det skulle en omfattende VAR-sjekk til før hjemmefansen kunne slippe jubelen løs, men målet ble stående til syvende og sist.

- Vi er litt slitne i hodet. Dette er den fjerde bortekampen på kort tid, sa Brann-trener Eirik Horneland til TV 2 i pausen.

Horneland fikk svar av spillerne sine, og Brann hevet seg betraktelig i andre omgang, og da Finne vartet opp med et kremmehus av et mål, ble det nytt liv i kampen.

Bergenseren forsøkte seg først på et frispark som gikk i muren. Også returen gikk i blokka, men på tredje forsøk var han lei, og hamret like så godt ballen kontant i nota via tverliggeren.

- Du verden! Du kan ikke gi denne mannen tre sjanser, så brennhet som han er, utbrøt TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

MANER TROPPENE: Bård Finne maner lagkameratene opp til kamp etter å ha redusert til 2-1. Foto: Christoffer Andersen / NTB
MANER TROPPENE: Bård Finne maner lagkameratene opp til kamp etter å ha redusert til 2-1. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer

Brann presset på for en utlikning i sluttminuttene, og med syv minutter tilleggstid hadde de nok av tid. Likevel ville det seg ikke for bergenserne, som går på sitt andre tap for sesongen etter en brennhet start.

I den tradisjonsrike 16. mai-runden tirsdag venter Lillestrøm på bortebane for Sarpsborg, mens Brann tar imot Stabæk hjemme.

Lørdag om en uke spiller Brann cupfinale mot Lillestrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer