Brann-krisa: - Alarmerende

Brann-krisa fortsetter med uforminsket styrke. Nå har de fem kamper på å redde neste års Eliteseriekontrakt.

I TRØBBEL: Eirik Horneland og resten av Brann-laget stirrer nedrykksspøkelse
I TRØBBEL: Eirik Horneland og resten av Brann-laget stirrer nedrykksspøkelse Vis mer
Publisert

- Det er en katastrofe dersom Brann rykker ned. Det er en skandale. Brann skal ikke rykke ned. De skal ha ressurser og spillere til å ikke gjøre det, forteller tidligere Brann-helt og nå BT- og TV 2-ekspert Erik Huseklepp til Dagbladet.

- Det er en «dunderfiasko» og krise hvis det blir et nytt nedrykk i Bergen, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson til Dagbladet.

Men for hver runde som går, nærmer Brann seg mer og mer et nedrykk.

Søndag tapte de mot Vålerenga og falt under streken. Laget har hele ni poeng opp til trygg grunn og ett poeng opp til kvalikplassen.

- For et par uker siden følte jeg meg trygg på at de skulle klare kvalik, men nå er jeg bekymret. Jeg er veldig usikker, forteller Huseklepp.

Han mener det som skjedde på søndag var «alarmerende».

- Jeg syntes Stabæk var heldige som fikk med seg tre poeng i deres kamp, og Mjøndalen hentet også opp en tomålsledelse. Mens Brann, som spilte en ganske god andre omgang og skapte en del trøbbel for Vålerenga, fortsatt ikke fikk med seg noe.

BEKYMRET: Erik Huseklepp er bekymret for hans tidligere klubb i sesonginnspurten. Foto: NTB
BEKYMRET: Erik Huseklepp er bekymret for hans tidligere klubb i sesonginnspurten. Foto: NTB Vis mer

Tøft kampprogram

Med bare tre poeng på de siste fem kampene og Rosenborg i den neste kampen, er det ikke mye som tyder på at det skal snu med det første for Brann.

De resterende kampene er heller ikke av det enkle slaget. Etter Rosenborg-kampen møter de Sandefjord, så venter både Molde og Bodø/Glimt på rad og rekke, før sesongen avsluttes hjemme mot Sarpsborg.

- De har RBK, Molde og Glimt på de fem siste. Du finner nesten ikke vanskeligere motstand i Eliteserien, sier Eurosport-ekspert Jonsson.

Likevel så han tror Brann holder seg.

- Jeg tror de slår både Sandefjord og Sarpsborg 08. Samtidig tror jeg de tar poeng fra et av topplagene og det tror jeg holder for å unngå nedrykk, sier Jonsson.

Han får støtte av Huseklepp, som ser flere muligheter for Brann i de fem kampene.

- Glimt kan ha avgjort sesongen når Brann møter dem, og Sarpsborg har nok ingenting å spille for. Molde tapte seinest 6-0 mot Godset, og har slitt på bortebane denne sesongen, sier han og fortsetter:

- I tillegg tror jeg Brann står bedre mot de bedre lagene, når de ikke må ut å styre kampen. Så jeg skal ikke gi de opp i noen av de kampene.

Han innrømmer imidlertid at det kommer til å bli vanskelig.

- Det er klart at Brann må ta noen skalper for at dette skal gå.

HODEBRY: Det er ikke mye som går rett vei for Brann-trener Eirik Horneland om dagen. Foto: NTB
HODEBRY: Det er ikke mye som går rett vei for Brann-trener Eirik Horneland om dagen. Foto: NTB Vis mer

- Startet for naivt

8. august 2020 kom Kåre Ingebrigtsen inn som Brann-trener. Han snakket om seriegull til Brann. Snaut ett år og tre måneder seinere er situasjonen en helt annen.

Kåre Ingebrigtsen er for lengst sparket og igjen sitter Eirik Horneland med et Brann-lag som kjemper desperat mot nedrykk.

- Brann åpnet katastrofalt. Det startet i vinter med forferdelig spillerlogistikk. Det var utrolig dårlig håndverk fra Brann sin side, sier Huseklepp.

Han mener at signeringene i sommer og at Horneland kom inn som hovedtrener har hjulpet Bergenslaget. Det gjør også at han har større tro på at Brann kan rykke rett opp igjen, dersom denne sesongen skulle ende med nedrykk.

- Hadde du spurt meg i vår, så hadde jeg vært veldig bekymret for Brann sin del. Da hadde de et lag som jeg ikke kunne se for meg at kunne rykke rett opp igjen. Da fikk jeg litt Start-assosiasjoner, sier Huseklepp og fortsetter:

- De har gjort en god jobb i sommer og har et bedre fundament nå etter sommervinduet. Det gjør at de har en bedre grunnmur til å rykke opp igjen på første forsøk.

Han innrømmer likevel at OBOS-ligaen er knalltøft for Brann.

- Men det er ikke lett å være Brann i OBOS-ligaen. Det har jeg vært med på selv, og det er en av de tøffeste sesongene jeg noensinne har spilt, avslutter den tidligere Brann-helten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer