NYE UTFORDRINGER: Branns Chukwuma "Bentley" Akabueze forlater norsk fotball til fordel for kinesisk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NYE UTFORDRINGER: Branns Chukwuma "Bentley" Akabueze forlater norsk fotball til fordel for kinesisk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Brann kvitter seg med Bentley

Kun en legesjekk unna en overgang til kinesisk klubb.

Chukwuma «Bentley» Akabueze (23) er kun en legesjekk unna å melde overgang fra Brann til kinesiske Wuhan Zall.

Det meldte Brann på eget nettsted tirsdag. Den nigerianske angriperen har allerede sluttet seg til Wuhan Zalls treningsleir i Kina.

Bentley var dermed ikke med i Brann-troppen som reiste til La Manga tirsdag. Går alt i orden får Bentley en toårig kontrakt med en opsjon på et tredje år med den kinesiske eliteserieklubben.

- Bentley har fått tillatelse til å slutte seg til lagets treningsleir i Spania for å gjennomføre medisinsk test. Vi er allerede enig med Wuhan Zall om en overgangssum for spilleren, sier sportsadministrator Rolf-Magne Walstad.

- Vi har akseptert kinesernes bud ut ifra en helhetsvurdering. I dette ligger det selvfølgelig sportslige vurderinger, men fremfor alt økonomiske.

Bentley slet i 2011-sesongen, men hevet seg betraktelig i fjor. 23-åringen har tidligere spilt for Odd. Ifølge Walstad ønsker nigerianeren å prøve noe nytt etter fem år i norsk fotball.

(NTB)